Raad van Bestuur

 

 
Gunther Vanpraet
 
Afgevaardigd Bestuurder

 

 
 
 
 
 
 
Wie is Gunther Vanpraet?
 
Geboren 02/04/1966

Vader van Pauline Vanpraet (°1997)

Partner van Miranda Cok

Adres: Vlierstraat 21 in Oostende

Tel: 0475-270636

Bestuurder BC Telenet Oostende

Bestuurder Basketclub Duva Fruit

Gedelegeerd bestuurder nv EKO

Gedelegeerd bestuurder GVO-Consulting

Hobby’s: basketbal (supporter Telenet Oostende en Miami Heat), voetbal (socio FC Barcelona), Afrika, tennis (lid Ostend Tennis Club), fitness (Fysix Oostende), lezen (binnen- en buitenlandse kranten/tijdschriften en boeken), CNN/Al Jazeera/BBC World.

Gunther Vanpraet startte zijn professionele loopbaan als veiligheidsofficier in het Belgische Leger. Hij was eind jaren tachtig gestationeerd in Luedenscheid-Duitsland en was eersterij-getuige van de afbraak van de Berlijnse Muur en het verdwijnen van het IJzeren Gordijn.

In 1991 keerde hij terug naar België. Hij ging aan de slag als reporter voor Het Nieuwsblad-De Standaard. Eerst in de regio Oostende, later in heel West-Vlaanderen. In 1995 werd hij chef gerechtelijke verslaggeving West-Vlaanderen, daarna buitenlandreporter. In 2001 haalde de directie van de Vlaamse Uitgeversmaatschappij (nu Corelio) hem naar het hoofdkwartier in Groot-Bijgaarden. Eerst werd hij chef Brabant-Antwerpen-Limburg, daarna chef nieuws, chef redactie en adjunct-hoofdredacteur van Het Nieuwsblad-Het Volk-De Gentenaar. Gunther Vanpraet werd bij het bredere publiek bekend als commentaarschrijver voor Het Nieuwsblad-De Gentenaar.

In december 2007 nam hij ontslag bij Corelio en werd hij de eerste gedelegeerd-bestuurder van het Economisch Huis Oostende.

Gunther Vanpraet is altijd in Oostende blijven wonen. Hij is onder meer actief in de stadsvernieuwing als secretaris van Oostende Werft en als mede-organisator van sportevenementen, fundraisingactiviteiten voor goede doelen en muzikale shows. In 2009-2010 is Gunther Vanpraet voorzitter van Kiwanis Ensor Oostende.

Daarnaast is hij actief in Afrika. Hij is bestuurder van de VZW Childsoldiers, waarbij hij ijvert voor het lot van kinderen die ontvoerd worden om misbruikt te worden als kindsoldaat of als seksslavin. Hij is ook secretaris-generaal van de Vrienden van Oeganda, waarbij hij investeerders warm maakt voor Uganda en buurland Rwanda.

Levensvisie: Life is great! Work hard but enjoy as much as you can.