Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

Voormalige kapel omgevormd tot indrukwekkende winkelruimte

Geplaatst 20 dec. 2013 02:40 door Ilse Snick
De bvba Winkelpanden, de familiale investeringsmaatschappij rond Mark Vanmoerkerke, herontwikkelde een voormalige kapel tot een indrukwekkende winkelruimte. Vandaag heeft het Nederlandse jongerenkledij-merk  America Today  er haar intrek genomen. Bij het inrichten van de winkel in de Adolf Buylstraat 44 hebben zij de uitstraling van de kapel maximaal gerespecteerd.

De voormalige 17e eeuwse kapel, met ingang in de Sint Sebastiaanstraat, werd enkele jaren geleden door de bvba Winkelpanden aangekocht en volledig gerenoveerd. ‘Het dak werd geïsoleerd en hersteld, er werd anderhalve meter duivenpoep uitgemest, de kapel kreeg nieuwe glasramen en de gewelfbogen werden verstevigd’, verduidelijkt Olivia Vanmoerkerke van de bvba Winkelpanden.

Het op de kapel aansluitende winkelpand in de Adolf Buylstraat 44 werd ontdekt tijdens een constructie-onderzoek gedurende de werken in de kapel en werd vervolgens in een volgende fase aangekocht.

Het Oostendse architectenduo SD Architecten, Bram Steelandt en Eli Declercq, is verantwoordelijk voor de indrukwekkende gevel met referentie naar de gewelfbogen van de kapel. Zij realiseerden een volumineuze handelsruimte met een oppervlakte van 270m2 en een indrukwekkende uitstraling in het straatbeeld.

Vandaag heeft het Nederlandse jongerenkledij-merk  America Today er haar intrek genomen. Bij het inrichten van de winkel hebben zij de uitstraling van de kapel maximaal gerespecteerd.

De bvba Winkelpanden is actief in het investeren in en herontwikkelen van winkelvastgoed in de top winkelstraten van de Vlaamse Centrumsteden en heeft in Oostende reeds enkele projecten gerealiseerd. ‘Oostende is een winkelstad met heel wat troeven. Het is de enige echte stad aan zee. Tijdens de weekends en schoolvakanties komen tot wel 200.000 bezoekers naar het stadscentrum. Bovenal zijn alle winkels in Oostende open op zondag, wat zorgt voor 52 extra shoppingdagen per jaar’, vervolgt Olivia Vanmoerkerke.

Volgens Schepen voor Lokale Economie Niko Geldhof zorgt de bvba Winkelpanden niet alleen voor een grondige en creatieve renovatie van winkelpanden in het centrum van de stad, maar trekt hiermee ook verschillende trendy winkels aan die er vroeger niet waren noch aan dachten om naar Oostende te komen. ‘Dat versterkt twee keer het shoppinggebeuren in Oostende’, stelt hij. 

Comments