Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

Vlaamse Streekproductenmarkt in de Belle Epoquewijk

Geplaatst 2 sep. 2014 05:36 door Ilse Snick
Handelsbond 't Kroontje, met Willy Deschildre als trekker, VLAM  en het Economisch Huis verenigden hun krachten om een origineel initiatief in het leven te roepen : een proevertjesmarkt van erkende en ambachtelijke Vlaamse producten!

Het charmante Prinses Clementinaplein vormt het decor voor dit Bourgondisch feest. Tijdens het eerste weekend van september, samen met de Grote Braderie, kan je er 20 verschillende producten proeven gaande van splitwafels en hopjenever tot hoofdvlees en sneeuwballen. Het zijn allemaal streekproducten die ambachtelijk gemaakt worden volgens een authentiek recept en dit gedurende 25 jaar.

Omdat we terecht trots mogen zijn op wat onze bodem voortbrengt willen we de bezoekers weer een beetje beter vertrouwd maken met de ambachtelijke handelaars die deze schitterende producten en gerechten vervaardigen.
Als speciale attractie kan er in levende lijve kennis gemaakt worden met een koe van het rood ras, een unieke soort met heel specifieke Westvlaamse roots. Ook het Vlaamse roodbruine bier, dat trouwens exclusief in West-Vlaanderen wordt gebrouwen, kan geproefd worden! 

De Vlaamse Streekproductenmarkt vindt 2 dagen plaats: op zaterdag 6/09 en zondag 07/09 telkens van 11.00 tot 18.00 u. Ter plaatse kan een proevertjesbord gekocht worden aan democratisch tarief en zijn er verschillende dranken te verkrijgen. 

Comments