Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

Vereecke-O’Sea viert 40ste verjaardag in schoonheid!

Geplaatst 5 jun. 2014 05:36 door Ilse Snick
O’Sea, voorheen Vereecke Cosmetics, is vandaag de absolute referentie wanneer het gaat om totaalconcepten voor schoonheids- en lichaamsverzorging. Het Oostendse bedrijf is  gevestigd in een volledig vernieuwd en uitgebreid gebouw, dat de sfeer van wellness en professionaliteit uitstraalt. ‘Nochtans zijn we 40 jaar geleden gestart in de kelder van ons huis’, blikt Karin Dobbelaere terug.

‘Vereecke Cosmetics is ontstaan toen mijn mama Yolanda Vereecke , die beroepshalve verpleegster en pedicure was, het voorstel kreeg om de producten van een Belgische voetverzorgingslijn te verdelen. Ze combineerde dat in het begin met haar job als pedicure. De ‘groothandel’ was indertijd gevestigd in de praktijk van mijn mama, in de kelder bij ons thuis’, vertelt Karin Dobbelaere. Samen met haar man Chris Roels is zij zaakvoerder van Vereecke-O’Sea. 

Na verloop van tijd stapte de familie Dobbelaere-Vereecke volledig over op de groothandel en zette Yolanda Vereecke haar praktijk als pedicure stop. De verzorgingslijn voor pedicures werd aangevuld met schoonheidsproducten. ‘Ons gamma werd steeds breder en uitgebreider, zodat we in 1992 –na verschillende locaties in het centrum van Oostende -  beslisten om een nieuw bedrijfsgebouw te realiseren langs de Zandvoordestraat’, vervolgt ze. Twee jaar geleden verdubbelde het bedrijf in oppervlakte, van 600 naar 1.200 m². Het reeds bestaande deel kreeg een grondige opknapbeurt. 

Huislijn O’Sea: ‘betere producten aan betere prijzen’

Vereecke-O’Sea is in heel het land gekend voor de huislijn O’Sea. Deze nieuwe productlijn voor hand- en voetverzorging is het resultaat van een uitgebreide expertise wat betreft weldadige maritieme ingrediënten zoals mineralen, zouten, zand en schelpen. De producten worden in eigen land gemaakt. ‘Er is een voortdurende wisselwerking tussen ons en het bedrijf dat instaat voor de productie van O’Sea. Het creëren gebeurt samen. Wij bepalen geur, kleur en textuur. Het was een heel bewuste keuze om niet zelf te gaan produceren. Onze expertise ligt bij de distributie’, verduidelijkt ze.  

De producten uit de huislijn worden aangevuld met hoogkwalitatieve producten voor manicure, pedicure, lichaamsverzorging, make-up en epilatie.  O’Sea bedient alle schoonheidsspecialisten, pedicures en nagelsalons in heel het land binnen de 48 uur. Het bedrijf beschikt over een volledig logistiek gedeelte met een ruim magazijn ter plaatse in Oostende.


Totaalconcept in wellness en verzorging

‘Vereecke-O’Sea is vandaag veel meer dan een groothandel in verzorgingsproducten en -apparatuur’, legt Karin Dobbelaere uit. ‘Wij bieden onze klanten naast standaardinstallaties ook maatwerk bij de inrichting van hun salon.’ Ook hier is de keuze bijzonder uitgebreid: van een klassieke verzorgingscabine tot een zen-ruimte met infraroodhemel voor een duobehandeling. Ook voor een sweet spa, hammam, een regen- of druppeldouche kun je bij Vereecke-O’Sea terecht. Het bedrijf zorgt bovendien ook voor de bijhorende meubels, alles Italiaans design. ‘Dit totaalconcept maakt ons uniek’.

Een zee van wellness en verzorging

Vernieuwend is ook de showroom van Vereecke-O’Sea. Zowel professionele als andere klanten kunnen er niet alleen terecht voor de aankoop van hun producten of apparatuur. Je kan er ook de allernieuwste trends in wellness ervaren. ‘In onze showroom tonen we enkele volledig ingerichte cabines. Zo krijgen onze klanten een idee van wat er allemaal mogelijk is. Maar O’Sea is een onderneming in beweging. We wilden het niet statisch houden, dus kunnen alle cabines ook effectief uitgetest worden. Het is bovendien een ideale manier om onze producten te leren kennen. ‘

Arrangement op maat

O’Sea biedt verschillende arrangementen aan met gelaatsverzorging, de nieuwste massagetechnieken zoals shellpuntmassage of zoutpuntmassage, manicure, pedicure, make-up, …  Het bedrijf doet hiervoor een beroep op professionele schoonheidsspecialistes. De wellness-arrangementen van O’Sea zijn door iedereen te boeken. ‘Vaak rijden onze klanten een heel eind om hier hun producten te komen kiezen. Voor deze mensen is het een bijzonder aangenaam dat ze het praktische aan het aangename kunnen koppelen en zich door ons kunnen laten verwennen. Maar ook koppels en vriendinnen zijn welkom. En ook voor verenigingen en collega’s hebben wij arrangementen op maat. Demonstreren en uitproberen staan hierbij centraal. Wij hebben de hoogkwalitatieve producten en de expertise in huis. Daar moesten we iets mee doen!’

Blik op de toekomst

Vereecke-O’Sea wil de komende jaren de O’Sea lijn nog verder uitbouwen. Momenteel neemt O’Sea zo’n 30 procent in van het totale aanbod producten. ‘Het is de bedoeling dat dit op termijn 80 procent wordt. We willen ook zelf packingen en massageproducten gaan produceren.’  Wat make-up betreft, verdeelt  O’Sea een Italiaans topmerk. ‘Het is niet de bedoeling om zelf make-up te gaan produceren. Zowel onze klanten als wijzelf zijn heel tevreden over deze vernieuwende en eigentijdse make-up lijn uit Italië.’

Alle producten van Vereecke-O’Sea zijn niet alleen te verkrijgen in de showroom in Oostende, via de uitgebreide webwinkel en bij de vele pedicures en schoonheidsspecialistes die klant zijn bij O’Sea.. Momenteel werkt het bedrijf ook aan een nieuwe catalogus en ook de webwinkel wordt vernieuwd. ‘Professionele zorg van hoofd tot teen, daar blijven we voor gaan. Op alle vlakken!’, besluit ze. 

www.vereecke-cosmetics.be
Comments