Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

Stad beperkt uitstallingen in de winkelstraten vanaf 2016

Geplaatst 3 mrt. 2015 23:40 door Ilse Snick
Om het shoppingcentrum visueel aantrekkelijker te maken, kiest het Oostendse Stadsbestuur ervoor om de soorten uitstallingen te beperken in de winkelwandelstraten van het Centrum: de Kapellestraat, de Vlaanderenstraat, de Adolf Buylstraat, de Wittenonnenstraat, de Christinastraat, de Albert I - Promenade tussen de Van Iseghemlaan en de Parijsstraat, de Koning Boudewijnpromenade, het Wapenplein, de Groentemarkt, het Monacoplein, de Langestraat van het Monacoplein tot de Louisastraat, de Madridstraat en het Marie-Joséplein . 

Vanaf 01 januari 2016 kunnen in deze zone  enkel nog postkaartmolentjes, braadspitten voor slagerijen, groenten en fruit voor groenten- en fruitwinkels, bloemen, sierplanten van handelaars en kustrijwielen. Uitstallingen met strandartikelen kunnen enkel nog op de Albert I-Promenade. Deze wijziging werd op vrijdag 27 februari door de Gemeenteraad goedgekeurd.

De vzw Centrummanagement Oostende had de Stad gevraagd om het aantal uitstallingen in de winkelwandelstraten te evalueren en waar mogelijk te beperken. Dit om de winkelwandelzone in het stadscentrum visueel aantrekkelijker te maken. Dit zal het uitzicht van de winkelwandelzone in het centrum van Oostende zeker een boost geven: meer orde en netheid en geen wirwar meer van allerlei soorten uitstallingen. Een rustiger straatbeeld is belangrijk ook voor het comfort van de shoppers.

Als overgangsmaatregel blijven bestaande vergunningen voor uitstallingen geldig tot en met 31 december 2015. Vanaf 01 januari 2016 worden deze vergunningen opgegeven en gelden de nieuwe bepalingen omtrent de uitstallingen. 

Voor meer informatie kunt u terecht bij de dienst Handhaving en Toezicht van de Stad Oostende 
tel. 059/80.55.00 of handhavingentoezicht@oostende.be of bij de vzw Centrummanagement, ilse.snick@oostendewerkt.be of tel. 059/24.23.00.

Comments