Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

Specialist in kritische radiocommunicatieoplossingen vestigt zich in Oostende

Geplaatst 28 feb. 2017 00:48 door Ilse Snick
Sylvie Debaere en Peter Borgoo zijn eind vorig jaar gestart met hun bedrijf PS: Radiocom. De firma is gespecialiseerd in kritische radiocommunicatieoplossingen. 
‘Je kunt bij ons terecht voor de aankoop van radiocommunicatie zoals portofoons, mobilofoons en bijhorende producten of diensten. 

We verzorgen ook alle verhuur- en serviceaanvragen Daarnaast richten wij ons op alle nieuwe toepassingen waarbij radiocommunicatie centraal staat. Dispatch software, track and trace, alarmsturing en POC toepassingen’, verduidelijkt Sylvie Debaere.

Debaere en Borgoo kozen voor Greenbridge als vestiging voor hun nieuwe bedrijf. ‘De ligging is ideaal. Bovendien kunnen we hier rekenen op administratieve en logistieke ondersteuning. Voor ons is ook de link naar de maritieme sector heel belangrijk’, stellen ze. Intussen is hun eerste kantoor al te klein en kijken ze om uit te wijken naar een grotere eenheid op Greenbridge. 

Burgemeester Johan Vande Lanotte juicht toe dat dergelijke jonge en unieke bedrijven zich in Oostende vestigen. In België zijn er slechts drie bedrijven die radiocommunicatiesystemen verhuren. ‘Greenbridge is voor jonge en innovatieve bedrijven als PS Radiocom een ideale uitvalsbasis om verder te kunnen groeien. Bovendien zijn er ook opportuniteiten met de windmolenparken op zee en alles dat met Blue Energy te maken heeft’, vindt Johan Vande Lanotte.

Sylvie Debaere en Peter Borgoo komen allebei uit de radiocommunicatiesector. ‘We hebben een jarenlange ervaring met communicatiesystemen in petrochemie, haven, beveiliging en logistiek. Neem nu de petrochemische sector, daar gelden specifieke verplichtingen. Zo mag er enkel atex materiaal worden gebruikt, dat explosievrij is’, verduidelijken ze. 

De communicatiesystemen worden door Peter Borgoo zelf geprogrammeerd op maat van het bedrijf. ‘We werken een heel systeem uit op basis van de verwachtingen en de eisen van de klant. Ook het aanvragen van vergunningen en alle administratie hoort daar bij. Het is het BIPT dat de frequenties toekent voor radiocommunicatie. PS: Radiocom zorgt ook zelf voor het onderhoud van de systemen’. 

Intussen draait het bedrijf op volle toeren. ‘We hadden bepaalde verwachtingen die inmiddels ruimschoots overschreden zijn. We hebben intussen al in klanten in België, Nederland en Frankrijk’, besluiten ze . 

Comments