Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

Sociale economie goed voor meer dan 1.000 jobs!

Geplaatst 8 jun. 2016 00:34 door Ilse Snick
PERSPECTIEF BUNDELT INITIATIEVEN SOCIALE ECONOMIE IN HANDIGE BROCHURE

Perspectief stelt een nieuwe brochure voor met daarin een duidelijk overzicht van de ondernemingen uit regio Oostende die via sociale tewerkstelling diensten aanbieden. ‘Deze twaalf bedrijven zijn samen goed voor een tewerkstelling van meer dan duizend mensen’, stelt voorzitter Michel Vincke van Perspectief. Perspectief is een intergemeentelijk samenwerkingsverband voor Sociale Economie in de regio Oostende.

Gebundeld overzicht Sociale Economie ondernemingen regio Oostende.
‘Met deze brochure willen we een algemeen overzicht geven van ondernemingen uit regio Oostende die via sociale tewerkstelling diensten aanbieden’, legt de voorzitter uit. ‘In deze bijdrage kan men een groot aantal voordelen terugvinden die deze ondernemingen hebben opgebouwd: meer dan 50 jaar ervaring, lokaal georiënteerd, duurzaam, garant voor topkwaliteit, kennis en ervaring, klantgericht werken, … U zal zien dat de diverse ondernemingen een brede waaier van diensten en mogelijkheden aanbieden’.

De sociale tewerkstelling in de Oostendse regio is goed voor meer dan 1.000 jobs. Het gaat hierbij om 12 bedrijven. Ter vergelijking in Oostende is er een totale bezoldigde tewerkstelling van ongeveer 28.191 personen.     ‘Het zijn doelgerichte - goed georganiseerde - en bewuste ondernemingen die bepaalde waarden voorop stellen tijdens het uitvoeren van hun activiteit. Deze ondernemingen zijn flexibel en afgestemd op de aard van hun opdracht. Hun activiteiten maakt mogelijk dat mensen kansen krijgen die ze vandaag niet krijgen op arbeidsmarkt’, aldus burgemeester Johan Vande Lanotte.

Afgestemd op de behoefte van de klant
De brochure is onder meer bedoeld om bedrijven en ondernemingen uit de regio op de hoogte te brengen van wat de sociale economie eventueel voor hen kan betekenen. ‘Er bestaat feitelijk geen standaard antwoord op een vraag van een klant. Iedere organisatie, iedere vraag is anders dus ga gerust met ons het gesprek aan. Dus ook voor de diensten die u niet direct terug kan vinden in deze uitgave willen we graag het gesprek aangaan’, zegt Michel Vincke. 
‘Met het geven van een opdracht maken organisaties en bedrijven het mogelijk dat de medewerkers van deze sociale economie bedrijven als mens kunnen groeien en dit vanuit een enthousiasme en met een voldoening om te werken’, aldus de burgemeester.

Regierol Sociale Economie - Perspectief
Dankzij de Vlaamse Overheid zijn er middelen beschikbaar voor de regierol Sociale Economie en de bijhorende acties. Dit werd mogelijk dankzij een aanvraag vanuit het intergemeentelijke samenwerkingsverband van regio Oostende, Perspectief met Dhr. Michel Vincke als voorzitter.

Comments