Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

Sint bezoekt Oostende op 22 en 23 november

Geplaatst 13 nov. 2014 05:58 door Ilse Snick
Sinterklaas komt op bezoek in Oostende op zaterdag 22 en zondag 23 november. De dienst Jeugd van de stad, Kursaal Oostende, het Centrummanagement en Toerisme Oostende hebben de handen in elkaar geslagen om een mooi programma aan te bieden. 

Samen met zijn Pieten verblijft Sinterklaas een weekend lang in onze Stad aan Zee. Op zaterdag 22 november om 11 uur arriveert hij met ‘De Nele’ aan de Visserskaai, ter hoogte van het ponton van de overzetboot. We verwelkomen hem met de gepaste toeters en bellen. Onder muzikale begeleiding trekt Sinterklaas met zijn gevolg richting Petit Paris. Omstreeks 12u30 arriveert hij voor een uurtje in de Carrefour in de Alfons Pieterslaan. Daarna vertrekt Sinterklaas richting Kursaal Oostende.

In het Kursaal van Oostende staat voor één dag de troon van Sinterklaas. Daar kun je van 13 tot 17 u terecht voor talrijke verrassingen en activiteiten of voor een meet & greet met de Sint…

Op zondag brengt Sinterklaas in de voormiddag een bezoek aan Explorado, waarna hij met heel zijn gevolg richting het Centrum van de Stad trekt en daar tussen 14 en 17 uur een wandeling maakt door alle winkelstraten. Het centrummanagement zorgt voor lekkers dat de Sint en de Pieten kunnen uitdelen en voor de begeleiding van Sinterklaas. 

ROUTE voor Centrum: 
 14u START Monacoplein, Leopold-II-laan, Marie Joséplein, Hendrik Serruyslaan 
 14u30 Adolf Buylstraat 
 15u Vlaanderenstraat, Ensorgalerij, Christinastraat 
 15u30 Wittenonnenstraat, Kapellestraat (richting Zara), Kapellestraat terug 
 16u30 Kapellestraat, F&K-paleis, Breidelstraat, Groentemarkt 
 17u Mijnplein = EINDE 

Let wel: de timing is louter indicatief. 

De Sint zal zich te voet verplaatsen onder begeleiding van zijn muzikanten en zijn Zwarte Pieten. 
Comments