Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

Shoppers appreciëren breed aanbod, verkeersvrije winkelstraten en shoppen op zondag

Geplaatst 25 jun. 2012 06:50 door Ilse Snick

Shoppers komen graag winkelen in Oostende. Ze stellen vooral het grote aanbod aan winkels, de verkeersvrije winkelstraten en het shoppen op zondag erg op prijs. Dat blijkt uit een enquête die het Economisch Huis Oostende uitvoerde tijdens de Jaarbeurs van Bredene. In totaal vulden 546 mensen een vraagformulier in.

Het Economisch Huis Oostende stond tijdens de lange weekends van Hemelvaart en Pinksteren op de Jaarbeurs van Bredene met een stand over de Belle Epoquewijk. Bezoekers van de stand konden een enquête invullen met vragen over deze wijk en over shoppen in Oostende. Uit de 546 enquêtes die ingevuld zijn, blijkt dat 61 % van de ondervraagden de Belle Epoquewijk kent en dat 68% er regelmatig komt om te winkelen.

 ‘Verder blijkt uit  de enquête dat het grote aanbod aan winkels, de verkeersvrije winkelstraten en de opening op zondag de top drie troeven zijn van Oostende als winkelstad’, stelt voorzitter Bart Bronders van het Economisch Huis. Ook andere criteria zoals veiligheid vinden de Oostendenaars belangrijk. De parkeergelegenheid in Oostende is dan weer een aandachtspunt. Zo wordt er vooral gevraagd naar meer parkeerplaatsen, minder naar goedkoper parkeren of gratis parkings.

‘De ondervraagden komen graag winkelen in Oostende. De overgrote meerderheid geeft aan dat ze niets zou veranderen aan hun stad wat shopping betreft.  Zo vindt men dat er in Oostende genoeg winkels zijn en dat het aanbod voldoende gevarieerd is’, vervolgt Bart Bronders. Als er dan toch suggesties terugkomen in de enquête dan zijn dat: meer hobbywinkels en doe-het-zelf  zaken. Slechts twee ketenwinkels worden gemist: Decathlon en Fnac.

Heel duidelijk is dat Oostendse shoppers liever op straat (65 procent) dan overdekt (19 procent) shoppen.  16 procent heeft geen voorkeur.

Brugge blijft de grootste concurrent voor shoppers die naar Oostende komen. Brugge is voor 41 procent een concurrent, gevolgd door Knokke (17 procent), Antwerpen (12 procent) en Gent (10 procent). Daarna volgen Nieuwpoort, Rijsel, Roeselare en Kortrijk in die volgorde.

Comments