Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

Seizoensterras in Oostende een weekendje vroeger

Geplaatst 29 jan. 2015 03:12 door Ilse Snick
Het seizoen start in Oostende een weekendje vroeger: uitbaters van een seizoensterras mogen dit jaar hun tijdelijk open terras vanaf vrijdag 13 maart plaatsen. Dit laat schepen van lokale economie en middenstand Johan Vande Lanotte weten.   

‘Een seizoensterras, ook wel een tijdelijk open terras genoemd, mag normaal geplaatst worden vanaf 15 maart tot uiterlijk 30 september. Gezien 15 maart in 2015 op een zondag valt, geven we met het College de toestemming aan de uitbaters - met een vergunning voor een seizoensterras - om deze al op vrijdag 13 maart te plaatsen.’, legt schepen van lokale economie en bezetting openbaar domein Johan Vande Lanotte uit.   

Dit is voor de planning van de terrasbouwers handig, maar in de eerste plaats is het voor de uitbaters zelf interessant. ‘Op die manier kan het seizoen al een weekend vroeger starten. Mooi meegenomen bij de start van de lente.’, aldus de schepen. 

Er bestaan vier types terrassen: tijdelijke open terrassen, permanente open terrassen, overbouwde terrassen en gesloten terrassen. Horeca-uitbaters die meer informatie wensen over de diverse soorten terrassen, de mogelijkheden en de vergunningen kunnen steeds terecht in het Stadhuis bij de dienst Handhaving en Toezicht, op de tweede verdieping. De dienst is ook telefonisch te bereiken op het nummer 059/80.55.00 of via e-mail op terrassen@oostende.be 

Comments