Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

Ristorante Marina al 40 jaar een vaste waarde in Oostende

Geplaatst 26 mrt. 2013 05:53 door Ilse Snick
Dit jaar viert het restaurant Marina uit Oostende zijn 40ste verjaardag. Ristorante Marina is een vaste waarde in het culinaire aanbod van de Stad aan Zee. Domenico Acquaro werkt met 2 nieuwe chefs uit Italië. Vol passie blazen zij een nieuwe wind door de keuken. De kaart werd volledig vernieuwd en naast de traditionele pasta gerechten, zoals de bigoli en sartu di riso venere, biedt het restaurant voortaan ook een glutenvrij gamma aan.

Naar aanleiding van zijn 40ste verjaardag pakt Ristorante Marina uit met 'Il Giro D ‘Italia', waarbij om de twee maand een andere Italiaanse streek met een typisch streekmenu in de kijker wordt gezet.

Als eerste komt Puglië aan bod en daarna: Sicilië, Lazio, Umbrië, Toscane, Veneto, Lombardië, Piemonte en om te eindigen in Ligurië. Kunstenaar Danny Bloes ontwerpt de menukaart.

Ristorante Marina is reeds 40 jaar een absolute aanrader voor de liefhebber van de fijne, onvervalste en heerlijke Italiaanse keuken. Als 15-jarige verliet Domenico Acquaro zijn geboortestreek om les te volgen aan de hotelschool in Erice op Sicilië. Hierna vertrok hij naar Ascoli in de streek van le Marche, waar hij afstudeerde en zijn diploma behaalde aan de scuola alberghiera.

Hij startte zijn loopbaan in  Noord –Italië, aan het Comomeer in een Vijfsterrenhotel. Hierna deed hij twee jaar ervaring op in Duitsland in verscheidene Italiaanse restaurants. In België was hij vijf jaar werkzaam in Antwerpen om dan uiteindelijk in 1973 aan te spoelen in Oostende en restaurant Marina over te nemen van een landgenoot die de zaak in 1946 opstartte.

Info: www.resto-marina.be 
Comments