Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

QBMT wint gratis kantoor voor een jaar met Groep Sleuyter Starterswedstrijd

Geplaatst 14 okt. 2014 23:47 door Ilse Snick
Met de “Groep Sleuyter Starterswedstrijd” gingen Groep Sleuyter, het Economisch Huis Oostende en Unizo in het voorjaar van  2014 op zoek naar nieuw creatief ondernemerstalent. De bedoeling van deze starterswedstrijd was het vinden én belonen van het meest creatieve, innovatieve en economisch haalbare (nieuwe) ondernemingsconcept voor regio Oostende.

Deze eerste editie van de wedstrijd was dan ook specifiek gericht op startende ondernemers maar dit zonder beperkingen naar leeftijd, woonplaats of idee… De criteria voor de beoordeling van de ingezonden dossiers waren: originaliteit en creativiteit, innovatie, klantgerichtheid van de onderneming, de meerwaarde voor Oostende en tenslotte het economisch potentieel en de marktanalyse. 

Uit de vele inzendingen werden uiteindelijk drie “Finalisten” geselecteerd:
“Betom Design” uit Ooigem van zaakvoerder Tom Ryckeboer. Een jonge en creatieve onderneming gespecialiseerd in het vervaardigen van design meubilair in een eigen ontwikkelde betonsoort.
“VZW Ekr8” uit Brugge, voorgesteld door ervaren ondernemer Frank De Lannoit en actief op het terrein van ecologie, alternatieve energie en aanverwante diensten.
“QMBT Creative Solutions” uit Oostende, voorgesteld door zaakvoerders Fabrice Goffin en Tommy Deblieck en hun geesteskind Zora, de eerste humanoïde robot ter wereld.

Deze 3 lokale  finalisten zijn hun unieke ondernemingsconcept persoonlijk komen voorstellen en verdedigen voor een ervaren vakjury van mensen uit de bedrijfswereld. 

Na een moeilijke deliberatie werd door de jury uiteindelijk het idee/dossier van QBMT als laureaat gekozen. Niettegenstaande de inhoudelijke sterke dossiers en solide onderbouw van elke finalist, gaf de doordachte aanpak, het innovatieve en de enorme toepassingsmogelijkheden van het project “Zora” voor de jury de doorslag. 

De initiatiefnemers van de Groep Sleuyter starterswedstrijd zijn ervan overtuigd met QBMT niet alleen een waardige winnaar van de wedstrijd te hebben, maar ook een bedrijf op de rand van misschien zelfs een internationale doorbraak. Zij krijgen een jaar lang een gratis kantoor in residentie Onyx langs de Torhoutsesteenweg in Oostende.

Comments