Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

Opleiding: een rendabele drankgelegenheid

Geplaatst 12 okt. 2015 03:06 door Ilse Snick
Om rendement te halen uit je café volstaat het al lang niet meer te weten hoe je een goede pint kan tappen. Naast kennis van financiële basisbegrippen moet je ook weten hoe je meer en beter kan verkopen. Pas dan kan je drankgelegenheid rendabel de toekomst tegemoet gaan.

Horeca Vlaanderen pakt op 29 oktober in Oostende uit met de opleiding: een rendabele drankgelegenheid.

Na het opfrissen van enkele financiële basisbegrippen gaat de lesgever dieper in op manieren waarop u uw omzet kan vergroten. Hoe kunt u meer bezoekers lokken en er bovendien voor zorgen dat ze vaker komen? Hoe zorgt u ervoor dat uw klanten meer besteden?

Ook wordt stilgestaan bij de drankenkaart en de prijszetting. Hoe bepaalt u de prijs van uw dranken? Welke strategie kan u hierbij gebruiken? Hoe kunt u uw kaart het best opstellen?

U krijgt handvaten aangereikt om een persoonlijk actieplan op te stellen. Nadien ontvangt u een aantal Excel-programma’s en een checklist in uw mailbox die u helpen uw café een gezonde toekomst te geven.

Docent
Luc Dieltiens kent de cafésector als geen ander. Hij vergaarde zijn kennis dankzij jobs bij een aantal grote brouwerijen en was nadien werkzaam bij Guidea, het kenniscentrum voor toerisme en horeca. Hij is momenteel zelfstandig consulent.

Praktische gegevens

Donderdag 29 oktober: Oostende

Aanvang 14u – Einde 17uComments