Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

Oostends glasbedrijf D-Glas groeit verder na overname

Geplaatst 4 sep. 2015 01:49 door Ilse Snick
Het Oostendse glasbedrijf D-Glas heeft BTS uit Merchtem, gespecialiseerd in glazen balustrades, overgenomen. De tewerkstelling wordt overgebracht naar Oostende. Daardoor breidt D-Glas drie jaar na de opening al uit in Oostende. ‘We hebben nog meer plannen, daarom zijn we al bezig met de planning van een tweede uitbreidingsfase’, licht zaakvoerder Chris De Clerck toe.

D- Glas zag het licht in 2006 in Nieuwpoort toen Chris De Clerck Westglas overnam. Na een groeisprint verhuisde het bedrijf naar Lombardsijde in 2007. ‘De echte sprong namen we door te verhuizen naar de site Kromme Elleboog in Oostende. Ik ben zeer tevreden dat het Economisch Huis mij toen dit perceel in de Heerweg op deze locatie aangeboden heeft. Want de verhuizing naar Oostende betekende echt veel voor onze KMO. Niet alleen klanten vinden ons gemakkelijker. We krijgen ook meer spontane sollicitaties. Vandaag telt ons bedrijf al 45 enthousiaste werknemers uit de regio Oostende’, aldus de zaakvoerder.
De klanten van D-Glas zijn zowel professioneel als particulier dankzij een breed gamma aan glasproducten zowel voor interieur ( glasdeuren, glaswanden, gelakt glas, enz... ) als exterieur (dubbel- en driedubbel beglazing, balustrades, enz...). 

‘Door onze ruime opslagcapaciteit kunnen we een brede waaier aan glassoorten aanbieden. Met de nieuwste machines snijden en bewerken wij enkel glas op maat in een mum van tijd. Alle bestellingen kunnen afgehaald of geleverd worden.’ 
Het bedrijf is 100 procent in familiale handen.  De succesformule? ‘Enerzijds de service (kwaliteit en nazorg), anderzijds het volume (grote aankopen betekent scherpe prijzen).

Groei
D-Glas kocht bij de WVI eerst een perceel van 5.000 vierkante meter. Intussen kocht de firma 2.000 vierkante meter bij die men de komende maanden bebouwt en heeft al een optie op een uitbreiding van een extra 5.000 vierkante meter.
‘We kochten BTS uit Merchtem. Dat is ook een glasbedrijf maar met een voor ons nieuwe specialiteit: glazen balustrades. Daar werken momenteel 6 werknemers die we integreren in onze organisatie in Oostende. Op termijn kan dat uitgroeien tot 20 jobs’, licht Chris De Clerck toe. 

‘We hebben altijd resoluut gekozen voor groeibedrijven met regionale tewerkstelling, zowel op de site Plassendale als op de Kromme Elleboog. D-Glas is daar een mooi voorbeeld van. Ook de andere ondernemingen op deze site vallen onder dezelfde noemer. Het duurt soms wat langer om een bedrijvenzone in te vullen maar op termijn zorgt de zorgvuldige selectie voor kwalitatieve tewerkstelling in Oostende’, stelt burgemeester Johan Vande Lanotte. 

Comments