Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

Oostende kent daling van aantal faillissementen

Geplaatst 5 nov. 2013 00:23 door Ilse Snick
De eerste tien maanden van dit jaar telde Oostende 20 faillissementen in de horeca, vorig jaar waren dit er voor dezelfde periode nog 26. Dit is een daling met 23%. Oostende doet het hiermee beduidend beter dan de rest van Vlaanderen. 

Volgens Trends werden er sinds begin 2013 al 10.257 faillissementen uitgesproken in Vlaanderen. Binnen de horecasector vallen met 1.834 faillissementen (+8,52%) op tien maanden tijd de zwaarste klappen. Met 1.311 faillissementen komt de maand oktober op de tweede plaats terecht in de lijst van zwartste faillissementsmaanden ooit. Alleen september, toen 1.332 bedrijven over de kop gingen,  dienden meer bedrijven de boeken te sluiten in Vlaanderen. In vergelijking met oktober 2012, dat met 1.220 faillissementen tot  voor kort de absolute recordmaand was, gingen er in Vlaanderen in oktober van dit  jaar ruim 7% meer bedrijven over de kop.

Oostende gaat tegen de Vlaamse trend in met een daling van 23% van het aantal faillissementen in de horeca gedurende de eerste tien maanden van het jaar, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

In het volledige arrondissement Oostende werden er de eerste tien maanden van dit jaar zo'n 94 faillissementen genoteerd (in alle sectoren), voor dezelfde periode vorig jaar waren dat er 104, dus ook hier stellen we een daling vast van het aantal faillissementen met 9,6 %.

Comments