Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

NV De Preter breidt uit na overname Maertens bvba

Geplaatst 30 mei 2017 07:43 door Ilse Snick
De NV De Preter uit de Annemie Brackxstraat 9 in Oostende heeft het bedrijf Maertens  overgenomen. ‘Hierdoor breiden wij uit. Er komt een nieuwe loods van 700 m² en ook de burelen worden doorgetrokken naar de nieuwbouw’, legt zaakvoerder Geert De Preter uit. 

De NV De Preter is gespecialiseerd in het installeren van hvac (heating, ventilation, airconditioning) en elektrische- en sanitaire installaties. Wat in 1994 begon als een éénmanszaak, is intussen uitgegroeid tot een dynamisch familiebedrijf in volle expansie. Intussen is met zoon Stijn De Preter ook opvolging verzekerd. 

Geert De Preter verhuisde zijn bedrijf zes jaar geleden uit Slijpe naar een nieuwbouw op de Small Business Zone van Plassendale 3. Intussen is het bedrijf te klein geworden. ‘We hebben recent de firma Maertens overgenomen. Die zijn vooral gespecialiseerd in onderhoud en renovatie, een branche die wij misten. Door deze overname kunnen we nu het totaalpakket aanbieden op het vlak van verwarming, koeling, ventilatie, sanitair en elektriciteit’, legt Geert De Preter uit. Maertens is gevestigd in de Hooggeleedstraat. ‘Maar het leek ons logisch en efficiënt om alles te centraliseren in de Annemie Brackxstraat’, vervolgt hij. De keuze om zes jaar geleden van Slijpe naar Oostende te verhuizen was enerzijds ingegeven door plaatsgebrek en het feit dat er ruimte voorhanden was in Oostende. ‘Maar ook de uitstekende ligging aan de snelweg was voor ons een grote troef’.

Tegen het bouwverlof van 2018 moet de uitbreiding klaar zijn. Momenteel beschikt De Preter NV over een terrein van 3.000 m², met daarop een loods van 1000 m² en 200 m² kantoorruimte over twee verdiepingen. Daar komt nog eens een loods van 700 m² bij en ook de burelen worden verder doorgetrokken. 

Door de overname stelt NV De Preter nu 48 mensen tewerk. Hoewel het een sterk concurrentiële markt is, is er wel altijd werk. De Preter is vooral actief in de projectbouw en de markt van de overheidsopdrachten. Het bedrijf werkt in West- en Oost-Vlaanderen. Met het integreren van Maertens hebben ze nu ook vaste voet aan de grond aan de kust. ‘We zijn ook nog steeds op zoek naar goeie technici. Dat is ons grootste probleem: het vinden van geschikte mensen. Geïnteresseerden mogen zich altijd aanbieden’, stelt hij. 

‘Dit bedrijf toont aan dat het belangrijk is dat we kansen bieden aan kleinere bedrijven die zich hier komen vestigen. Na een tijdje groeien ze door en zorgen ze op een eerdere beperkte ruimte voor veel tewerkstelling en toegevoegde waarde’, stelt burgemeester Johan Vande Lanotte.

Voorzitter Sabine Friederichs van het Economisch Huis Oostende voegt daar aan toe dat Oostende op termijn blijvend terreinen ter beschikking moet houden voor groei-kmo's. ‘Zij zorgen voor een stabiele basis van tewerkstelling in onze stad. Een bijkomende zorg voor onze partners is dat het onderwijs voldoende technisch geschoolde mensen aflevert’, besluit ze.

Comments