Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

North Sea Paints bouwt nieuw bedrijf in Oostende

Geplaatst 5 feb. 2016 04:35 door Ilse Snick
Het bedrijf North Sea Paints is sinds begin dit jaar gehuisvest in een gloednieuw bedrijfspand op het bedrijventerrein Kromme Elleboog in Oostende. North Sea Paints is een gespecialiseerde verfverdeler en -producent voor de professionele markt. ‘Kwaliteit is bij ons een standaardvereiste’, stelt zaakvoerder Raphael Theuwissen. Momenteel zijn er bij NSP 9 mensen tewerkgesteld. Het bedrijf wil in Oostende verder groeien.

Raphael Theuwissen nam negen jaar geleden de firma NSP in Zarren over. ‘Daar kampten we echter met een aanzienlijk plaatsgebrek. In Zarren hadden we amper 800 m²,  in het nieuwe bedrijf beschikken we over 3.000 m². 
Vooral de hoogte van 9 meter in het nieuwe bedrijfsgebouw is voor ons een grote troef. Dit levert ons een groot stockagevoordeel’, licht hij toe. De keuze voor Oostende lag volgens Theuwissen voor de hand. ‘Oostende heeft een bijzonder ondernemingsvriendelijk klimaat’, stelt hij.

Volgens burgemeester Johan Vande Lanotte is dit bedrijf is een extra aanwinst voor de Oostendse bedrijvenzones doordat het aanvullend is aan andere. ‘Dergelijke bedrijven in de buurt hebben is dikwijls een troef om andere aan te trekken, zeker als ze kwalitatief top in hun sector zijn. En uiteraard zorgt deze kmo weer voor nieuwe stabiele jobs voor mensen uit eigen regio’, stelt de burgemeester.

NSP verdeelt hoogwaardige laksystemen voor het verven van alle toepassingen. Daarnaast biedt het bedrijf verfadvies, verfmengservice en een reeks diensten naar schildersbedrijven toe. ‘Onze activiteiten situeren zich over het heel Vlaanderen, waarbij Oost en West-Vlaanderen vanuit North Sea Paints in Oostende bediend worden en de provincies Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg vanuit Cape Coatings in Hasselt. Cape Coatings is de merknaam van onze eigen producten.’ 

Volgens de zaakvoerder is niks onmogelijk bij North Sea Paints. ‘Door onze jarenlange ervaring kent de verfwereld voor ons geen geheimen meer. Bij ons kunnen klanten alle kleuren bestellen in de hoeveelheid van hun keuze en de kwaliteit die ze verkiezen’. Jaarlijks produceert NSP ook 70.000 spuitbussen met de originele fabrieksverf voor bedrijven zoals bijvoorbeeld Caterpillar of JLG Hoogwerkers. Dagelijks gaat er 3 tot 4 ton verf buiten, op jaarbasis is dat al snel 1.000 ton verf. 

Sinds de verhuis naar Oostende zijn er bij North Sea Paints al 3 personeelsleden bijgekomen. ‘Het is onze bedoeling van gezond verder te groeien. We gaan steeds creatiever en breder in onze segmentbenadering. Bij NSP vind je al het goede in één pot’, stelt hij. NSP pakt in Oostende ook uit met een trainingscentrum in het nieuwe bedrijfsgebouw. ‘Een aantal dagen per jaar zullen we hier professionelen en ook scholen ontvangen voor opleidingen en workshops met betrekking tot spuitapplicatietechnieken.’

Comments