Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

Naar ‘All Weather Shopping’ in Oostende: studie overkapping Vlaanderenstraat

Geplaatst 3 mrt. 2015 23:47 door Ilse Snick
Oostende als dé shoppingstad aan zee moet ook aandacht hebben voor - wat men noemt - ‘experience shopping-elementen’: de extra’s die het shoppen net dat tikkeltje aangenamer maken. Samen met het Centrummanagement wordt een studie uitgeschreven om het ‘all weather’ maken van de Vlaanderenstraat -tussen het Wapenplein en de Langestraat - te onderzoeken.
 
‘We kennen allemaal het fenomeen van de pop-up store, de animatie in de winkelstraten bij speciale gelegenheden zoals Valentijn, projecten in etalages van de winkels, maar we moeten het grootser en duurzamer durven zien: waarom niet het shoppinggebeuren all weather maken?’, vraagt de schepen van lokale economie Johan Vande Lanotte zich af.  

Een volledig overdekte winkelwandelzone in het centrum is niet de bedoeling, dit zou te vergaand zijn. Het idee van de overkapping van de Vlaanderenstraat wordt binnenkort wel onder de loep genomen. Het betreft het stuk van de Vlaanderenstraat tussen het Wapenplein en de Langestraat. Dit overdekt plaatje kan volledig kloppen met de Ensorgalerij. In alle geval zou het qua sfeer en stijl van de vernieuwde winkels daar goed aansluiten bij elkaar en het zou het laatste stukje van de Vlaanderenstraat verder een upgrade kunnen geven. 

’We willen weten wat de mogelijkheden zijn, zowel technisch als budgettair. De aanbesteding voor de studie is klaar en wordt in de loop van volgende week uitgestuurd naar diverse onderzoeksbureaus. Zij hebben een maand de tijd om in te schrijven en tegen begin april willen we toewijzen. De resultaten van de studie verwachten we rond september. Op basis van de studie en na een consultatie van de handelaars zal een beslissing genomen worden’, besluit schepen Johan Vande Lanotte.  

Comments