Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

Marathon Oostende schenkt 7.500 euro aan goed doel

Geplaatst 19 nov. 2013 06:37 door Ilse Snick
De derde editie van Marathon Oostende, die tegelijk ook het Belgisch en Vlaams Kampioenschap Marathon was,  kende veel succes. Op zondag 29 september verschenen zo’n 1.600 lopers aan de start aan de Drie Gapers. Van de opbrengst schenkt Marathon Oostende vandaag 7.500 euro aan het goede doel. Dit jaar is dat de organisatie Beyond the Moon. 

Beyond the Moon is een organisatie die families met een ernstig ziek kind de gelegenheid biedt om te genieten van een onvergetelijke, kosteloze vakantie in een kindvriendelijke omgeving en om samen een zorgeloze tijd te beleven, ver weg van ziekenhuizen en behandelingen.  ‘Een vakantie is een basisrecht voor iedereen, in het bijzonder voor families met een ziek kind.  Een ziek kind dat zich vandaag kan ontspannen en plezier kan beleven, samen met zijn familie, zal morgen de strijd tegen de ziekte beter aankunnen. Een Beyond the Moon vakantie geeft hoop, energie en vreugde én helpt de gezinsband te versterken’, stelt Pascale Somers, medestichtster en manager van Beyond the Moon.
Naast de cheque van 7.500 euro voor Beyond the Moon schenkt Marathon Oostende ook dit jaar weer 1.000 euro aan Hermes Atletiekclub, dit voor de hulp is bij de praktische organisatie van het event. Deze bijdrage gaat naar de jeugdwerking van Hermes Atletiekclub.
De volgende editie van Marathon Oostende vindt plaats op zondag 28 september. Net als deze editie zal er ook volgend jaar weer een parcours zijn van 8 km, een Halve Marathon en een Marathon. Ook de Kids Run en de Bedrijven Challenge krijgen in 2014 navolging.

Voor de organisatie van de Marathon Oostende slaan volgende partners de handen in elkaar: Rotary Oostende Ter Streep, Toerisme Oostende vzw, Soetaert-Soiltech, Sportbureau Vlamos,  Economisch Huis Oostende, Hermes Atletiekclub Oostende vzw en Sportdienst Oostende.

Comments