Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

Leerlingen bezoeken Oostendse handelszaken voor ECO-plan

Geplaatst 10 feb. 2015 01:51 door Ilse Snick
Leerlingen van het Sint Jozefsinstituut en het Ensorinstituut uit de studierichting handel starten deze week met een korte bevraging aan de Oostendse ondernemingen, handels-en horecazaken. Dit kadert in het ECO-plan van de Stad Oostende.

Stad Oostende brengt  alle handelaars die ecologisch en sociaal verantwoord actief zijn, samen op dit ECO-plan. Almaar meer mensen gaan op zoek naar producten of diensten die ecologisch en sociaal verantwoord zijn. Steeds meer consumenten stellen hoge eisen op dit vlak.

Hoog tijd vindt de Stad om de Oostendse ecopunten in kaart te brengen. Vandaar de aanzet voor het maken van een Ecoplan van Oostende. Dit is een uniek en handig plan dat een overzicht biedt van alle plaatsen in Oostende waar duurzame consumptie mogelijk is.

Het plan heeft als doel het sensibiliseren en activeren van consumenten in Oostende. Het wordt ecologisch gedrukt en zal gratis verspreid worden via een uitgekiende communicatiestrategie. Het Ecoplan zet alle ecopunten uit alle sectoren aantrekkelijker en laagdrempeliger op de kaart.

Het Ecoplan verzamelt ondernemingen die de juiste balans zoeken tussen economische, ecologische en sociale waarden.Ze onderscheiden zich op ecologisch en/of sociaal vlak of ze maken van ecologisch en/of sociaal ondernemen hun centrale activiteit. 


Comments