Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

Kusthotels tevreden met kustweerbericht vanaf 6u ‘s morgens

Geplaatst 12 jul. 2013 02:02 door Ilse Snick

Kusthotels vzw is blij dat het KMI, in samenwerking met het Vlaams Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust(MDK), sinds enkele dagen het eerste kustweerbericht van de dag al om 6 uur 's morgens beschikbaar stelt. Vroeger werd het eerste weerbericht om 8 uur gepubliceerd en dat bleek te laat te zijn. “We willen dat zo vroeg mogelijk doen, op vraag van de sector en de dagjestoeristen", zegt weerman David Dehenauw.

De kust is een belangrijke toeristische trekpleister. Elk jaar kiezen 16 tot 18 miljoen mensen voor een uitstap naar zee. Zij zijn goed voor 32 miljoen commerciële overnachtingen en een toeristische omzet van 2,5 miljard euro.

Toeristen beslissen vaak op basis van de weersvoorspellingen of ze al dan niet voor een dagje of een langer verblijf naar zee afreizen. Voor de kust en alle toeristische spelers is een vroeg en betrouwbaar weerbericht heel belangrijk. Het is al langer bekend dat het weer aan zee geregeld verschilt van dat in het binnenland. Daarom vraagt de horecasector al geruime tijd naar een tijdig en correct weerbericht.

“Door het vervroegde kustweerbericht en uiteraard door het mooie weer zijn de kusthotels volledig klaar voor het nieuwe toeristisch seizoen”, zegt voorzitter Bart Boelens. Het kustweerbericht staat op www.kustweerbericht.be

Comments