Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

Jan Hoet curator internationale tentoonstelling in Oostende

Geplaatst 3 jun. 2013 06:51 door Ilse Snick
Jan Hoet wordt de curator van een tentoonstelling met internationale allures in Oostende. De zee zal als oneindige inspiratiebron centraal staan in deze tentoonstelling en ook haar naam geven aan dit evenement. Naast toplocaties als het Mu.ZEE en de Venetiaanse Gaanderijen zal ‘De Zee’ voelbaar zijn in de hele Stad aan Zee. De tentoonstelling gaat van start in oktober 2014 en loopt tot maart 2015.

“Deze tentoonstelling moet Oostende eindelijk een waardige opvolger geven voor de succestentoonstelling ‘van Ensor tot Delvaux’. De samenwerking met Jan Hoet biedt hiervoor een garantie. ”, verduidelijkt Schepen voor Toerisme en Economie Niko Geldhof. “Het is belangrijk voor de uitstraling van Oostende als cultuurstad om te investeren in dergelijke topevenementen met internationale allures. We kiezen bewust voor een periode buiten het hoogseizoen om een zo groot mogelijk economisch effect te creëren bij de Oostendse HoReCa.”

“De zee is altijd al een enorme inspiratiebron voor de kunsten geweest. Haar aantrekkingskracht is zonder enige twijfel toe te schrijven aan de almaar wisselende impressies.”, aldus curator Jan Hoet. “Met de tentoonstelling ‘De Zee’ wensen we een overzicht te geven van de manier waarop de kunstgeschiedenis vanaf Gustave Courbet tot en met vandaag de zee in beeld brengt en interpreteert.”

‘De zee’ zal ook de interactie met de (bad)stad Oostende een centrale plaats geven. Er zullen dan ook werken te zien zijn op verschillende locaties, waaronder Mu.ZEE, de Sint-Petrus-en-Pauluskerk, de Venetiaanse Gaanderijen, enzovoort. Door de verscheidenheid aan locaties zullen verbanden tussen kunst en omgeving, tussen verbeelding en realiteit geïntensifieerd kunnen worden.

Naast schilderkunst zal er ook ruimte zijn voor fotografie, video- en installatiekunst. Zelfs computerspellen zullen hun plaats in de tentoonstelling krijgen.

Dit project is een initiatief van Toerisme Oostende vzw met de steun van de Stad Oostende en de Provincie West-Vlaanderen. Er zal nauw samengewerkt worden met de verschillende culturele en toeristische partners om een zo groot mogelijk draagvlak te creëren.

Comments