Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

Huis van de Kerstman staat in de Belle Epoquewijk

Geplaatst 9 dec. 2013 08:11 door Ilse Snick
De Kerstman is neergestreken in het hart van de Belle Epoquewijk! Het Huis van de Kerstman bevindt zich dit jaar in de Alfons Pieterslaan 114. Met dit initiatief wil het Economisch Huis de drie actieve handelaarsbonden van de Belle Epoquewijk en de vele handelaars in de wijk ondersteunen. 

Tijdens de Kerstperiode kan iedereen dit jaar weer het Huis van de Kerstman bezoeken in Oostende. Jong en oud zijn welkom in het knusse huisje van deze sympathieke goede man.  Wie houdt van authenticiteit en vintage komt ogen te kort. Het grafisch atelier van de stad Oostende, dat instond voor het tot in de puntjes verzorgde decor, is zeer gedetailleerd te werk gegaan. Het huisje werd vakkundig in elkaar getimmerd door handige medewerkers van de PWA-dienst. 

Voor de kinderen is een bezoekje aan het Huis van de Kerstman een welkome afwisseling als ze met hun ouders op cadeautjesjacht gaan. De Kerstman zou de Kerstman niet zijn als hij niet iets extra zou weggeven. De eerste 500 kinderen die samen met hun familie naar Het Huis van de Kerstman komen krijgen een waardebon voor een gratis Cécémel, te nuttigen in Brasserie New Parigino in Permeke Shopping, Alfons Pieterslaan 99.

‘Met Het Huis van de Kerstman wil het Economisch Huis de drie actieve handelsbonden van de Belle Epoquewijk - 't Kroontje, 't Peerd en de Boulevard - en de vele handelaars in de wijk ondersteunen’, stel Niko Geldhof, schepen voor lokale economie. Tegelijk past het in de visie van het Economisch Huis om leegstaande handelspanden tijdelijk in te vullen met alternatieve evenementen. ‘Op die manier worden de mogelijkheden van de handelspanden benadrukt, wordt het handelsapparaat op een originele manier versterkt en brengt de volksstroom een nieuwe dynamiek’, vervolgt de schepen.


Uiteraard kon Het Huis van de Kerstman niet gerealiseerd worden zonder de medewerking van de eigenaar van het pand.  Het pand aan de Alfons Pieterslaan meet 90m² en kan gehuurd worden tegen 1.100€/maand.

Ook voor dit pand kan de leegstandpremie voor herontwikkeling en ingebruikname van leegstaande handelspanden aangevraagd worden.
deze premie kan oplopen tot 10.000€. Het Economisch Huis vergoedt 25% van de gemaakte onkosten. 

De Kerstman is thuis op zaterdag 14/12, zondag 15/12, woensdag 18/12, donderdag 19/12 en vrijdag 20/12 (speciaal voor de scholen), zaterdag 21/12, zondag 22/12, maandag 23/12 en dinsdag 24/12, telkens van 14.00 u. tot 17.00 u. 
Comments