Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

Hotel Bero krijgt de Economische Vuurpijl

Geplaatst 31 jan. 2013 01:50 door Ilse Snick   [ 31 jan. 2013 02:14 bijgewerkt ]
Het Oostendse Hotel Bero kreeg maandagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van Ondernemend Oostende de Economische Vuurpijl. De Perskring Oostende bekroont het hotel van de familie Bero voor de indrukwekkende renovatie die het onderging en de vier sterren waarin dit resulteerde.

‘We zijn bijzonder fier’, zegt Michel Bero. Hij runt het hotel samen met zijn zonen Geert en Chris Bero. ‘Deze award is een bekroning voor 91 jaar hard werken. We zijn het allereerste hotel dat de Economische Vuurpijl mag in ontvangst nemen. Dit is een belangrijk signaal naar de horecasector toe. Ik zie het eerder als een eer voor de horeca dan als een eer voor mezelf.’

Volgens Michel Bero betekent de award niet dat het hotel nu op zijn lauweren kan gaan rusten. ‘We moeten blijven ons best doen. De horeca vormt een belangrijk onderdeel van het economische geheel van onze streek. Dikwijls wordt de horeca als het zwakkere broertje aanzien en dat is niet altijd onterecht. Vaak zijn er problemen om het hoofd boven water te houden. Daarom is dit eretribuut door economisch Oostende net zo belangrijk. Heel de horeca wordt door het toekennen van deze prijs in de bloemetjes gezet. We waren verrast met de Vuurpijl, maar het doet zeker deugd!’, besluit hij. 

Hotel Bero onderging de voorbije maanden een doorgedreven renovatie. En het eindresultaat mag gezien worden. Er werd geïnvesteerd om de kwaliteit en service nog te verhogen, waardoor het hotel van 3 naar 4 sterren is gegaan

‘We hebben 20 van de 70 kamers volledig vernieuwd. Onze 13 executive kamers zijn zes jaar geleden nog maar aangepakt. Hierdoor kunnen we stellen dat 70 procent van het hotel gerenoveerd zal zijn’, stellen zaakvoerders Geert en Chris Bero.

Hotel Bero telde vóór de werkzaamheden 72 kamers. Vandaag zijn er dat 70. ‘We hebben een stuk bijgebouwd met volledige nieuwe kamers. Daarnaast hebben we een tiental kleinere kamers omgevormd tot grotere Ecology kamers, hierdoor heeft zelfs onze kleinste kamer nu een oppervlakte van 26 m². Bij de uitbreiding trok Hotel Bero volledig de kaart van de ecologie. ‘Wij zijn het milieuvriendelijkste hotel van Oostende’. 

Hotel Bero investeerde ook in een vernieuwd wellness gedeelte ‘Ninfea’, dat beschikt over een zwembad van 11 op 5 meter,  sauna, biosauna, stoombad, infraroodstralers en fitness.  Verder kregen ook de seminariefaciliteiten een grondige facelift. Met 2 nieuwe zalen erbij, beschikken het hotel nu over 4 polyvalente vergaderzalen. Al deze troeven zorgden ervoor dat Hotel Bero eind juli haar vierde ster mocht ontvangen.

Comments