Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

Hannah Moens wint de Belgerinkel fiets

Geplaatst 1 jul. 2013 01:44 door Ilse Snick   [ 1 jul. 2013 01:54 bijgewerkt ]

De 12-jarige Hannah Moens uit Oostende wint dit jaar deBelgerinkel retrofiets van Achielle. De stempelkaart van de jonge winnares werd uit zo’n 1000 inzendingen getrokken. Hannah zal de fiets zeker goed kunnen gebruiken. Deze actieve jongedame fietst elk weekend naar de jeugdbeweging en naar de dansschool.

De stad Oostende nam dit jaar voor de vijfde keer deel aan de campagne Met Belgerinkel naar de Winkel. In ruim 180 winkels kregen mensen die met de fiets of te voet gingen shoppen de voorbije weken een stempeltje op hun spaarkaart. Uit de bijna 1.000 volle spaarkaarten werd die van Hannah Moens getrokken. Zij wint de unieke Belgerinkelfiets.

Shoppers die met de fiets of te voet kwamen, kregen bij de deelnemende handelaars een stempel op hun stempelkaart. Met een volle spaarkaart maakten ze kans op de fiets van het West-Vlaamse topmerk Achielle. In 2011 hadden we zo’n 250 volle spaarkaarten, twee jaar later zijn dat er vier keer zoveel. Bakkerij  Roger Maenhout uit de Van Hembdenstraat 46 in de Vuurtorenwijk is de handelaar die de meeste volle spaarkaarten inzamelde. In zijn Belgerinkelbox zaten 56 kaarten.

 Ook het aantal deelnemende handelaars vertoont een stijgende lijn. Met meer dan 180 deelnemende handelaars wordt Belgerinkel dit jaar een recordeditie voor Oostende. Vorig jaar kon je bij 70 handelaars terecht met je spaarkaart. Het Economisch Huis bezocht dit jaar heel wat handelszaken met de vraag om deel te nemen aan Belgerinkel. Ook alle wijken werden actief bezocht, aangezien net daar heel wat mensen hun boodschappen met de fiets of te voet doen. Deze directe aanpak heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.

De Oostendse handelaars hebben bovendien het prijzenpakket nog aantrekkelijker gemaakt door mooie prijzen en waardebonnen te schenken.  Zo zijn er, exclusief de winnares van de fiets,  nog 43 andere winnaars die een waardebon of een geschenk krijgen.

De handelaars die één of meerdere bonnen schenken zijn: Apotheek Meulemeester, General Stores, Mattys, Hairstudio Saskia, Apotheek Tampere, Het Gouden Klokje, Slagerij Luc, Creatricks, Lingerie Manja, Hair Aphrodite, Lievens- Coudeville, ’t Zonnehuis, Kapsalon Karin, Aelter bakkerij, Coiffure Capri, De Kapper, Pizzeria Toscana, LuNa’s Smoefelboetiek, Bloemen Meyns, Traiteur Kurt, Beautyzaak Ozee, Tabakshop Dereere, Traiteur Smaakvol genieten, Brood en Banket Devooght en De Witte, Tuyttens Elektro, Free Look, Co Vitro, Quality Fish, Arti-Fleur Deco, Stockverkoop, Mordan, Economisch Huis Oostende, Delamont  Creations, Coiffure Capri, Restaurant Rudy en Dagbladhandel Veerle & Eddy.

Belgerinkel in Oostende is een gezamenlijk initiatief van de stad Oostende, het Economisch Huis Oostende, Unizo, de VHB, CM en Werkgroep Fietseling.

Bekijk hieronder de lijst met alle winnaars.

Ĉ
Ilse Snick,
1 jul. 2013 01:53
Comments