Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

Handelaars en stad verdelen 10.000 tassen aan shoppers

Geplaatst 17 jul. 2012 06:24 door Ilse Snick

De stad Oostende levert nog voor 21 juli 10.000 herbruikbare shoppingtassen aan de Oostendse handelaars in de toeristische zone. Het past in de campagne ‘Oostende blinkt als de zee’. De eerste tas werd door burgemeester Jean Vandecasteele symbolisch overhandigd aan Erik Van Lombergen, voorzitter van de Verenigde Handelaarsbonden.

‘Sinds begin dit jaar zijn we bezig met de uitvoering van een groot actieplan om Oostende properder te maken en te houden’, licht burgemeester Jean Vandecasteele toe. ‘De stad levert inspanningen, maar we verwachten ook dat elke inwoner en toerist mee dit project ondersteunt.’


Een van de problemen is het zwerfvuil. ‘Veel shoppers gebruiken nog geen herbruikbare tassen en laten op het einde van de middag hun plastieken zakjes achter in onze straten of op het strand.

Door 10.000 herbruikbare tassen gratis ter beschikking te stellen van de handelaars en hun klanten geven we een dubbel positief signaal: ze krijgen niet alleen een stevige tas waarmee ze lang hun boodschappen kunnen doen maar we vragen hen ook publiciteit te maken aan alle shoppers - zowel Oostendenaars,  tweedeverblijvers als toeristen - om mee te werken en onze straten proper te houden’, verduidelijkt de burgemeester.

De zak ziet er zonnig uit en wordt opgeleukt met de boodschap ‘k heb de zak zien zonnen in de zee. Het Economisch Huis Oostende zorgt voor de verdeling aan de handelaars.

Comments