Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

Google Apps partner Nuvia uit Oostende neemt branchegenoot BYS over

Geplaatst 17 jan. 2013 01:03 door Ilse Snick   [ 17 jan. 2013 22:37 bijgewerkt door Onbekende gebruiker ]
Nuvia, actief in de Benelux met de bedrijfsoplossingen van Google, heeft het Oostendse internetbedrijf BYS overgenomen ter versterking van haar activiteiten gericht op de KMO-markt.

ICT-trendwatchers voorspellen dat 2013 het jaar wordt van de grote doorbraak in de Benelux van ‘cloud computing’ of het gebruikmaken van applicaties in de internetwolk. Met Google Apps, gericht op efficiënter (mobiel) samenwerken en communiceren, zorgt Google zelf voor de updates van de toepassingen, en voor de back-ups tegen een vaste prijs per gebruiker. 

In de huidige economische omstandigheden spreekt dit model meer en meer KMO’s in het bijzonder aan.


‘We stellen een groeiende vraag vast van KMO’s die aantrekkelijke alternatieven willen voor het beheer en de investeringen in eigen servers.  De overname van BYS met haar 280 KMO-klanten laat het versterkte Nuvia team toe Google’s vernieuwende producten en concepten binnen het bereik te brengen van kleine(re) bedrijven’, stelt Bart Verhaegen, zaakvoerder van Nuvia.

Nuvia, opgericht in Oostende in 2010, kent jaar op jaar een verdubbeling van haar omzet. Ze beschikt, als één van de weinigen in België, over gespecialiseerde en Google-gecertificeerde medewerkers die veranderingstrajecten opzetten zowel binnen HR als IT, voor cloud-implementaties in middelgrote als grote bedrijven. Tot haar klanten behoren organisaties in binnen- en buitenland, o.a. de Gemeente Zedelgem, retailketen Lola & Liza, mediabedrijf Caviar Productions, textielproducent Grosso Moda (NL), scholengemeenschap OPOD (NL) en het Economisch Huis Oostende.

BYS is al bijna 20 jaar actief in de internetbranche en is naast websitebouwer ook een belangrijke DNS-agent voor de registratie van domeinnamen. Begin dit jaar werden de activiteiten van Bys ondergebracht bij Nuvia. Beide partijen zijn gerenommeerde Google Apps Enterprise partners.

Historiek Nuvia

     2010: Oprichting Nuvia in Bedrijvencentrum Oostende (from scratch) via Creatieve starters

     2011: Via Cloudcamper meer voet op de lokale markt

     2012: Nuvia verhuist via Cloudcamper (wordt overgelaten) naar Ondernemerscentrum en verdubbelt voor derde jaar op rij zowel haar omzet, haar aantal klanten als haar mankracht.

     2013: Overname Bys en groeiambities en … Back to where it all started in 1989 …

Wat doet Nuvia?

We geven advies en training over Google Apps. We zoeken de juiste aanpak voor elke organisatie, helpen overschakelen, installeren nieuwe diensten en trainen de medewerkers.

Migraties - Een dedicated team helpt bedrijven om soepel over te schakelen van hun huidige systeem naar een architectuur die draait op haar domeinnaam in de cloud: Google Apps for Business.

Google Apps - Met Google Apps for Business krijgen alle medewerkers van deze bedrijven wereldwijd toegang tot e-mail, kalender en informatie.

Kantoorautomatisering – We helpen bedrijven oplossingen vinden en implementeren waardoor zij soepeler draaien. Win tijd. Bespaar. Zet betere resultaten neer met oplossingen gebaseerd op gadgets, Google App Engine en cloud-applicaties.

Wie is Nuvia?

     Bart Verhaegen – Senior Business Consultant

     Philippe Creytens - Adviseur in cloud-oplossingen

     Frank Verhaegen – Senior Business Consultant

Info: www.nuvia.be

Comments