Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

Gerda Galle van Hertenfinesse wint award Meest Verdienstelijke Onderneemster 2013

Geplaatst 8 mrt. 2013 05:50 door Ilse Snick

Ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag  reikte het Economisch Huis op vrijdag 8 maart voor de 5de keer de award voor ‘Meest Verdienstelijke Onderneemster’ uit. Gerda Galle van hertenkwekerij Hertenfinesse haalde het voor de vijftien andere genomineerde dames.

Uit de zestien genomineerden verkoos een jury van ondernemende vrouwen Gerda Galle van Hertenfinesse tot Meest Verdienstelijke Onderneemster 2013. Met de award beloont de jury een onderneemster die door haar originele aanpak een duidelijke meerwaarde betekent voor Oostende.Het zelf kweken van herten was altijd een droom van de familie Maenhoudt-Galle. De hertenboerderij werd opgericht in 2008 met de aankoop van een veertigtal moederdieren en één dekbok. Vandaag heeft Hertenfinesse een mooi aanbod hertenvlees, verkrijgbaar in de hoeveslagerij op het erf zelf. Gerda Galle staat in voor het verzorgen van de dieren, het hertenvlees wordt versneden en verpakt op de boerderij zelf. Ook de winkel wordt door de zaakvoerster zelf uitgebaat.

De tweede plaats was voor Lien Everaerdt van DidaKites. DidaKites is sinds meer dan 32 jaar een gespecialiseerd fabrikant van vliegers voor de hele familie. Lien heeft de zaak, die gestart werd door haar ouders, uitgebouwd tot een bedrijf dat internationale faam geniet.

Sofie Pitteljon van eethuis Passe-Vite eindigde op de derde plaats. In haar open keuken schudt Sofie dag na dag de lekkerste mediterrane gerechten uit haar mouw, van gezonde pastaschotels en knapperige quiches tot heerlijke salades barstensvol kraakverse groentjes, perfect op smaak gebracht met een huisbereide vinaigrette.

Met de verkiezing van de Meest Verdienstelijke Onderneemster wil het Economisch Huis het vrouwelijk ondernemerschap ondersteunen en stimuleren. In het verleden kregen Griet Decrop (broodjeszaak Knapp Lekker Lang), Sabine Friederichs (Hotel Andromeda), Anne-Marie Dewulf (IJzerwaren Dewulf) en Carolien Decoo (Stoffen Carolien) de trofee.

De andere genomineerden dit jaar, allen stuk voor stuk sterke vrouwen die naast de opbouw en de uitbating van hun zaak ook andere engagementen nemen, zijn:

Ingrid Perquy (La Galleria), Eliane Milh (Fire Technics), Els Dejonckheere (Choc’lady), Manette Voeten (Kommilfoo), Nathalie Nowach (Azuriet), Sabine en Greet Roels-Declerck (Traiteur S&G), Ann Rommelaere (Galerie Beau Site), Charlotte Vanloo (Charlie), Emily Bonjé (Atelier Bonjé), Ellen Distave (Lily Boutique), Shirley Devey (Mi-Yo), Martine Bockstaele (Cartouchke) en Veronique Misseghers (Agence Lecomte). 

Comments