Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

Foto’s van de zee sieren winkeletalages

Geplaatst 28 okt. 2014 05:41 door Ilse Snick   [ 28 okt. 2014 05:42 bijgewerkt ]
Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘De Zee, een salut d’honneur aan Jan Hoet’ pakt de Fotogroep ’t Kasteel uit Zandvoorde uit met een expo van foto’s van de zee. De werken zullen te zien zijn in de etalages van een twintigtal winkels in het centrum van Oostende. ‘De belangstelling van de handelszaken was meteen heel groot’, zegt initiatiefneemster Christine Opsomer van de fotoclub. 

De leden van Fotogroep ’t Kasteel uit Zandvoorde namen de voorbije jaren heel wat foto’s van de zee en het strand. De prestigieuze expo ‘De Zee, een salut d’honneur aan Jan Hoet’ leek hen de ideale gelegenheid om ook hun creaties te tonen aan het grote publiek. Via de vzw Centrummanagement Oostende werden meteen heel wat handelaars uit het Oostendse winkelcentrum bereid gevonden om hun etalage ter beschikking te stellen voor een foto van de Oostendse fotografen. Momenteel neemt een dertigtal winkels deel aan het project.

‘Onze bedoeling is drieledig. Enerzijds vestigen we op deze wijze de aandacht op de prestigieuze tentoonstelling ‘De Zee’. Anderzijds zetten we zo ook onze eigen foto’s  in de kijker. Daarenboven betrekken we ook de Oostendse winkels in het gebeuren’, legt Christine Opsomer uit. 

‘De tentoonstelling De Zee is in de hele stad merkbaar. Dit ‘salut d’honneur aan Jan Hoet’ vindt plaats op verschillende locaties in onze stad. Ook de HoReCa werkt mee aan dit project doordat tien hotels en restaurant aangesteld werden als Ambassadeurs van ‘De Zee’. Met dit project van Fotogroep ’t Kasteel en de vzw Centrummanagement Oostende worden nu ook de handelszaken betrokken’, voegt Johan Vande Lanotte, schepen voor lokale economie er aan toe. 

In alle winkels zal door middel van een affiche ook expliciet verwezen worden naar de tentoonstelling ‘De Zee’. De expo van Fotogroep ’t Kasteeltje loopt drie weken lang in de etalages (tot 12 november). 

Lijst van de deelnemende handelszaken:

STRAAT

DEELNEMER

Christinastraat

De Zoete Zonde (tea-room)

 

Bilitis (dameskledij)

 

't Iengels wienkeltje

 

Paul en Shark (herenkledij)

 

Vandevelde (drogisterij)

Donna Claudia

Witte Nonnenstraat

Kaashandel Aspeslagh

 

Huis Jacqueloot

H. Serruyslaan

Deweert sport

 

Javana

 

ADK

 

Advance

A. Buylstraat

Mephisto

 

Scarlett

 

Juwelen Cuvelier

 

Brasserie Buyl

M. Joséplein

Karnel

Kapellestraat

Sweetie

 

Jeans Gallery

Van Iseghemlaan

Lulu Store

 

Beershop 't Koelschip

Karel Janssenslaan

Agence Dermul (3 filialen)

Hertstraat

Boetiek Lily


Comments