Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

Extra vroege en late busritten naar Plassendale

Geplaatst 28 mrt. 2013 03:25 door Ilse Snick

Vanaf 15 april 2013 voorziet de Stad Oostende in samenwerking met De Lijn extra ritten tussen Oostende Station en de bedrijventerreinen Plassendale. Deze extra bediening zorgt ervoor dat de bedrijventerreinen ook in de vroege en late uren vlot bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.

oor de vroege (werk)vogels vertrekt er al vanaf 4u30 een eerste bus aan het Station richting Plassendale. ’s Avonds brengt Lijn 21 de pendelaars vlot terug naar huis tot 22u15. Stad Oostende en De Lijn bieden deze bijkomende service aan in samenwerking met T-interim en Economisch Huis Oostende. Hiermee willen alle partners een vlot en duurzaam woon-werkverkeer met het openbaar vervoer bevorderen.

Concreet zijn er drie extra ritten tussen het Station van Oostende en de John Cordierlaan, waar een bijkomende halte is voorzien. Tussendoor rijden de bussen van Lijn 21 hun normale traject. De extravroege en late busritten naar Plassendale kwamen er op vraag van de bedrijven, zoals Daikin, Vesuvius, Fitco en Zargal, Wim Bosman en Europal. Ondernemingen die met een ploegensysteem werken moeten bij de zoektocht naar nieuwe werknemers vaak valabele kandidaten laten gaan omdat ze via het openbaar vervoer niet bereikbaar zijn in de vroege en de late uren. Met de extra busritten vormt dit voortaan geen belemmering meer bij de aanwerving van nieuwe werkkrachten.

De extra busritten worden bij de bedrijven en hun personeel bekend gemaakt door middel van affiches en folders. Het Economisch Huis zal ook een mailing doen naar alle bedrijven. Want niet alleen voor de tewerkstelling van nieuwe krachten vormt dit initiatief een meerwaarde, ook de andere werknemers kunnen voortaan de auto laten staan en het openbaar vervoer nemen naar hun dag- of nachttaak.

Het proefproject, gefinancierd door de Stad Oostende, start op 15 april en loopt een half jaar.

Ċ
Ilse Snick,
28 mrt. 2013 03:30
Comments