Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

Extra terrassen op fandag Rode Duivels

Geplaatst 2 sep. 2014 07:28 door Ilse Snick
De familiedag van de Rode Duivels zal op zaterdag  06 september heel wat volk naar Oostende lokken. Naast een open training in het stadion van KVO zal men op het Zeeheldenplein en de Albert I-Promenade activiteiten organiseren. Ook de Oostendse horecazaken kunnen op dit evenement inpikken door het plaatsen van een extra ‘evenemententerras’. Dit voorstel van schepen Niko Geldhof werd zopas door het College van Burgemeester en Schepenen goedgekeurd.  

‘Door grote evenementen als de familiedag van de Rode Duivels naar Oostende te halen, geven we uiteraard een impuls aan de lokale horeca. Wanneer we door deze evenementen extra bezoekers verwelkomen in onze Stad, moet de Oostendse horeca zich daar ook op kunnen voorbereiden. Daarom creëren we graag de mogelijkheid om ‘evenemententerrassen’ te plaatsen.’, verduidelijkt schepen van Lokale Economie Niko Geldhof.

Evenemententerrassen zijn een tijdelijke uitbreiding van de bestaande terrassen. Het gaat hier over een extra bezetting van korte duur naar aanleiding van een cultureel, sportief of toeristisch evenement. ‘Straks verwachten we heel wat voetballiefhebbers en sympathisanten van de Rode Duivels in Oostende. Het programma van de fandag start ’s morgens in het stadion van KVO. Vanaf de middag concentreert het evenement zich rond het Zeeheldenplein en de Albert I-Promenade met animatie, muzikale acts, signeer- en fotosessies, …. We verwachten dus vooral heel wat volk in de binnenstad. Het is zowel voor de bezoekers als voor de horeca-uitbaters een must dat we de capaciteit van de horecazaken op die manier uitbreiden.’, licht schepen Geldhof toe, ‘Verder roepen we op om zoveel mogelijk gebruik te maken van de trein- tram- en busverbindingen. Er wordt ook een extra parking voorzien op Oosteroever – nabij Fort Napoleon – vanwaar een pendelbus de bezoekers van en naar het Centrum brengt.’. 

Oostendse horecazaken die dit wensen kunnen een gratis evenemententerras voor de familiedag van de Rode Duivels (06/09) aanvragen via Toerisme Oostende vzw. De aanvraag wordt via mail gericht aan events@toerisme-oostende.be en bevat naast de gegevens van de horecazaak ook de omschrijving van de opstelling (maximale bezetting in de breedte, maximale bezetting in de diepte, het aantal tafels en stoelen, de gevelbreedte van de horecazaak waar het terras voor komt).

Meer info over de fandag van de Rode Duivels op  www.belgianfootball.be of www.visitoostende.be 

Comments