Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

European CleanTech I SE wordt Electrawinds SE

Geplaatst 7 jan. 2013 05:27 door Ilse Snick
European CleanTech I (ECT I) dat noteert op de beurs van Frankfurt verandert van naam naar Electrawinds SE (Societas Europaea). Dat is beslist op een buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering in Luxemburg. De nieuwe naam verwijst
naar de operationele spilvennootschap van de groep (Electrawinds NV) en was voorzien bij aanvang van de bedrijfscombinatie. Electrawinds SE is nu de financiële moederholding van de gecombineerde groep.

Na het voltrekken van de bedrijfscombinatie werd Electrawinds NV een dochtervennootschap van ECT I. In de gecombineerde groep behouden de aandeelhouders van Electrawinds NV evenwel een ruime meerderheid.

Aangezien Electrawinds als referentiebedrijf in hernieuwbare energieproductie in de sector een grote naambekendheid heeft, is van meet af aan beslist om de gecombineerde groep te noemen naar de operationele dochtervennootschap Electrawinds NV.

Naar aanleiding van de naamsverandering zal bij de Duitse beursautoriteiten een wijziging van het ticker symbol worden aangevraagd. Bij goedkeuring zal het aandeel op de beurs van Frankfurt niet langer noteren als ECT maar als EWI (Electrawinds International).

Samen met de naamsverandering, lanceert Electrawinds SE een nieuwe website voor investor relations: ewi.electrawinds.eu.
Comments