Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

Elektro Loeters breidt fors uit in Oostende

Geplaatst 18 mei 2017 00:55 door Ilse Snick
Elektro Loeters start nog dit jaar met de bouw van een extra magazijn naast de bestaande stockplaats in de Annemie Brackxstraat. ‘Vijf jaar na de bouw is ons magazijn klaar voor uitbreiding.Dankzij een grotere stockvoorraad huishoudtoestellen kunnen we een breder assortiment aan een lagere prijs aanbieden’, zegt Sofie Loeters. Elektro Loeters werd in 1981 opgestart door Danny Loeters. Het bedrijf stelt 37 mensen tewerk.

Nog dit jaar wil Elektro Loeters een nieuwe stockplaats bijbouwen in de Annemie Brackxstraat, naast het bestaande bedrijfsgebouw. De extra stockvoorraad zorgt voor een breder aanbod huishoudtoestellen dat onmiddellijk beschikbaar is voor een snellere thuislevering bij de klant. 
Een bijkomende investering is de vernieuwde webshop (www.loeters.be) die gelinkt is aan het stockbeheer programma en het boekhoudpakket. Dit allemaal om de klant een goedkopere prijs en een betere service aan te bieden in de 9 winkels en op het internet. 

‘Dankzij deze uitbreiding van onze stockplaats kunnen we verder aan stockoptimalisatie doen’, legt Danny Loeters uit. ‘We zijn steeds op zoek naar de beste prijs/kwaliteit voor onze huishoudtoestellen. Met een bijkomende stockplaats kunnen we grotere hoeveelheden inkopen aan interessante prijzen’, vervolgt hij. 

Elektro Loeters werd 36 jaar geleden opgericht door Danny Loeters. De eerste winkel in de Oostendse Vuurtorenwijk had een winkeloppervlak van 60m², een eigen herstellingsatelier en een bescheiden kantoorruimte. In 1986, vijf jaar later, breidde de winkel uit naar een oppervlak van 300m². Nog eens tien jaar later, in 1996, verhuisde Loeters naar een pand van 700m². In de nieuwe winkel op de hoek van de straat, dr. E. Moreauxlaan, 7 werd de focus vooral op keukens gelegd.

‘Intussen bouwden we een netwerk van 9 winkels uit, waaronder 1 winkel gespecialiseerd in keukens en de andere winkels in huishoudtoestellen aan internetprijzen’, verduidelijkt Sofie Loeters (28), die vijf jaar geleden in de zaak stapte. Ook haar broer Luk (22) maakt sinds dit jaar deel uit van het familiebedrijf. 

2005: Opening Elektro Loeters Ledeberg  
2006: Opening Elektro Loeters Berchem  
2007: Opening Elektro Loeters Wevelgem  
2009: Opening Elektro Loeters Sint-Niklaas  
2010: Opening Elektro Loeters Deurne  
2011: Opening Elektro Loeters Brugge 
2012: Opening Elektro Loeters Gent 
2013: Opening Elektro Loeters Gits  

Belang van de Webshop

Bij Elektro Loeters ziet men elke winkel als een verlengde van de stockruimte. ‘Onze webshop, die recent volledig vernieuwd werd, vormt dan ook een perfecte aanvulling op onze winkels, met nog meer beschikbare toestellen en uitgebreide productinformatie informatie. Veel klanten zien de webshop als een soort van etalage en komen dan naar de winkel voor de service. De combinatie van de webwinkel met de negen winkels is voor ons heel belangrijk. Veel klanten checken eerst de website en komen dan toch kopen in de winkel. Onze grote troef is dat we ook in onze winkels kunnen verkopen aan internetprijzen. Het stelt de klanten ook gerust dat we een perfecte service na verkoop bieden en ook aan huis gaan installeren. Daarmee maken we het verschil met de andere spelers in de internetverkoop die dan geen fysieke winkels hebben’, stelt ze. 

‘Electro Loeters is een goed voorbeeld van hoe bedrijven kunnen inspelen op nieuwe verkoopstechnieken, zoals in dit geval de webverkoop, en hier niet alleen hun voordeel kunnen uithalen maar ook hun grootste troef van maken in een zeer concurrentiële markt’, stelt burgemeester Johan Vande Lanotte. 

Voorzitter Sabine Friederichs van het Economisch Huis Oostende is tevreden dat het bedrijf in Oostende blijft investeren. ‘Loeters is intussen een naam die gekend is in heel het land en die duidelijk gelinkt is aan ondernemen in Oostende’, stelt ze. Voor Elektro Loeters was Oostende als locatie altijd een voor de hand liggende keuze. ‘We zijn met onze stockplaats in Oostende gestart. Vanuit ons magazijn in de Annemie Brackxstraat zijn we meteen op de snelweg. Dat is zeker een pluspunt’, stelt ze. Elektro Loeters verkoopt in heel België en levert ook naar Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Het bedrijf stelt intussen 37 mensen tewerk.

Comments