Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

Economisch Huis pakt uit met handige infogids voor Belle Epoquewijk

Geplaatst 11 jul. 2013 06:32 door admin Oostendewerkt.be
Infogids
Bij de start van het zomerverlof stelt het Economisch Huis de Belle Gids voor. Deze handige infogids in pocketformaat bundelt alle economische actoren uit dit Oostendse stadsdeel. De praktische informatie wordt aangevuld met een vleugje historiek. De opwaardering van de Belle Epoquewijk maakt deel uit van een Europees subsidieproject waarbij de stad Oostende en het Economisch Huis werken aan de versterking van het imago van dit belangrijke stadsdeel. De Belle Gids is een nieuw initiatief in deze campagne. In de Belle Gids staat ook een woordje uitleg over de doelstellingen van het EFRO-project.

‘We hebben vooral aan de dames gedacht bij de creatie van de Belle Gids. 80% van het winkelend publiek zijn nu eenmaal vrouwen’, weet Hilde Pierloot, coördinator van het Belle Epoqueproject. Daarom werd de gids in handtasformaat gerealiseerd. Maar de brochure zal ook een handige wegwijzer zijn voor toeristen en bezoekers. ‘Het parkeerplan, een wandelroute en de aanduiding van stadsbakens en specifieke woningen moeten hen nieuwsgierig maken om op ontdekking te gaan in dit stukje authentiek Oostende’, voegt schepen voor lokale economie Niko Geldhof toe.

Ook voor omwonenden is dit een handige tool. Scholen, mutualiteiten, medische, paramedische en juridische kabinetten kunnen vlot teruggevonden worden in de Belle Gids. Het handige boekje werd in dezelfde stijl gemaakt als het animatiefilmpje over de Belle Epoquewijk en de postkaartjes.

10.000 exemplaren zullen de komende weken verspreid worden bij de handelaars van de Belle Epoquewijk en in het Bureau van Toerisme. Ook tijdens de braderie van 't Peerd worden de gidsen gratis uitgedeeld. ‘Iedereen kan bij ons terecht op het Belle Epoque infopunt dat voor de gelegenheid wordt opgetrokken op zaterdag en zondag 3 en 4 augustus, in fotozaak Hocus Focus, Torhoutsesteenweg 22’, stelt Hilde Pierloot.

‘Met deze Belle Gids vullen we een leemte op in de informatiestroom rond handelszaken en andere "good-to-know" adresjes in onze stad. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen die deze pocket doorbladert leuke nieuwigheden zal leren kennen’, besluit Niko Geldhof.
Comments