Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

Drie bedrijven bouwen vestiging in Oostende

Geplaatst 8 apr. 2016 01:56 door Ilse Snick
Nog dit jaar bouwen drie bedrijven een nieuwe vestiging in Oostende. Het gaat om Fregiric, Morgan Blue en LDW. 

‘Dit is goed nieuws voor de tewerkstelling in onze Stad. Bovendien halen we hiermee ons vooropgestelde doel: twaalf nieuwe bedrijven aantrekken op één jaar tijd. Die bedrijven zijn nu goed voor 266 werknemers. Op termijn kunnen dat er een kleine 500 worden’, stelt burgemeester Johan Vande Lanotte.


Fregiric
Ricardo Debrabandere is met zijn bedrijf Fregiric gespecialiseerd in plaatsing en onderhoud van airconditioning, warmtepompen, koeltechnieken en vriesinstallaties. Ze voorzien ook totaalprojecten voor de horeca. Momenteel is het bedrijf nog gevestigd in Bredene, maar de locatie daar is te klein geworden. ‘De werkzaamheden voor onze nieuwbouw in Oostende zijn in maart gestart. We willen nog voor de zomer verhuizen’, legt Ricardo Debrabandere uit. Fregiric bouwt op de industriezone Plassendale IV. Het bedrijf stelt drie mensen tewerk. ‘In de nieuwe locatie zullen we de mogelijkheid hebben om nog verder uit te breiden. We zullen er niet alleen over een loods beschikken van 500 m². Er komt ook kantorengedeelte en een showroom.’ Het werkgebied van Fregiric bevindt zich in de driehoek Knokke-De Panne-Gent. Zo voorzagen zij onder meer de koelinstallaties in het Oostendse hotel Andromeda en in de Vooruit in Gent. Ook de unieke tapinstallatie met 25 tapkranen in de St. Arnoldus in Ieper werd geplaatst door Fregiric.

Morgan Blue
Het bedrijf Morgan Blue bestaat 20 jaar en is gespecialiseerd in het maken van onderhouds- en smeerproducten voor de wielerwereld. Naast de 50 fietsproducten zijn daar intussen ook 15 bodyproducten voor de fietser bijgekomen. Het bedrijf is wereldwijd actief en exporteert naar veertig landen.
Momenteel is Morgan Blue gevestigd in Vlamingveld in Jabbeke. ‘Ons bedrijf daar blijft bestaan. In Oostende bouwen we een nieuwe productiehall. Daar willen we een volledig nieuwe productielijn cosmetische crèmes en zepen zelf gaan maken, producten die we nu moeten inkopen. Naar de toekomst toe is het doel niet enkel onder de naam Morgan Blue te produceren maar ook diensten te verlenen aan externe bedrijven’, legt zaakvoerder Kurt Tembuyser uit. De nieuwe vestiging zal zorgen voor een tiental extra jobs. ‘We willen zo snel mogelijk beginnen met de bouw zodat de productie nog dit jaar kan starten.’ De nieuwe vestiging van Morgan Blue komt op Plassendale III in de John Cordierlaan.

LDW
LDW is een timmermansbedrijf uit Gistel. Het bedrijf is actief in de wereld van schrijnwerk en interieur. Je kunt er ook terecht voor totaalrenovatie. LDW heeft projecten in heel West-Vlaanderen, waaronder tal van appartementen aan de kust. ‘In Gistel zijn we te klein behuisd. De toonzaal is nog wel ok, maar onze loods is te beperkt voor onze activiteiten. Daarom keken we uit naar een nieuwe locatie en zijn we zo in Oostende terecht gekomen’, legt zaakvoerder Dimitri Welleman uit. 
LDW bouwt een nieuwe vestiging op de small business zone op Plassendale III. ‘We voorzien een grote loods, een nieuwe toonzaal en een kantoorgedeelte’, legt hij uit. Momenteel stelt IDW tien mensen tewerk. Maar het bedrijf werkt ook vaak samen met onderaannemers. ‘Na de verhuis van Oostende mikken we op een uitbreiding van ons personeelsbestand’, luidt het.


12 nieuwe bedrijven
Eén van de hoofdopdrachten van het Economisch Huis Oostende is het aantrekken van nieuwe bedrijven. In één jaar tijd werden er twaalf nieuwe bedrijven naar Oostende gehaald, zoals vooropgesteld. ‘Het zijn allemaal KMO’s met groeipotentie. Niettegenstaande de lat heel hoog lag, hebben we de vooropgestelde targets gehaald’, stelt Sara Casteur, voorzitter van het Economisch Huis Oostende.

April 2015: opening Sucake – Hanssens Bake & Food 
-45 werknemers
-potentieel: 60
Mei 2015: start bouw AIM Recycling Europe
-7 werknemers 
-potentieel: 25
Juni 2015: Bubble Post
-2 werknemers
-potentieel: 5
Juli 2015: Ostend Stores Business Park (22 bedrijven)
-38 werknemers
-potentieel: 57
Augustus 2015: D-Glas
-51 werknemers
-potentieel: 80
September 2015: European Food Centre
-60 werknemers direct 
-potentieel: blijft 60 door automatisering 
December 2015: QBMT Zora Robotics
-34 werknemers
-potentieel: 74
Januari 2016: North Sea Paints
-9 werknemers
-potentieel: 20
Maart 2016: Atelier Vierkant
-20 werknemers in Oostende
-potentieel: 45
April 2016: Morgen Blue
-nog geen werknemers in Oostende
-potentieel: 10
April 2016: LDW-Welleman
-nog geen werknemers in Oostende
-potentieel: 18
April 2016: Fregiric
-nog geen werknemers in Oostende
-potentieel: 5


TOTAAL:
-aantal werknemers: 266 
-potentieel: 469 werknemers 
Comments