Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

Deense Falck operationeel in Oostende

Geplaatst 12 sep. 2014 04:45 door Ilse Snick
Sinds enkele jaren heeft de Haven van Oostende de kaart van de hernieuwbare energie gekozen als één van haar pijlers. De offshore wind energie is daar een belangrijk  onderdeel van. Er werden reeds heel wat investeringen gedaan om bedrijven naar Oostende te halen. De meest recente investering was de renovatie van een bestaand militair gebouw tot een trainingscentrum voor de maritieme en offshore industrie. Dit gebouw is opgeleverd geworden en is vanaf 1 september 2014 operationeel. 

Falck Safety Services, wereldleider op het vlak van trainingen in gezondheid, veiligheid, overlevingstechnieken en crisismanagement, biedt al 30 jaar ondersteuning aan de olie- en gasindustrie, de zeevaart, hernieuwbare energie, de publieke sector en de luchtvaart. De onderneming is een dochteronderneming van Falck- een Deense multinational die al meer dan een eeuw actief is in nagenoeg heel Europa en vertegenwoordigd is op elk van de vijf continenten.

De belangrijkste activiteiten zijn opleidingen, gezondheidszorg, bijstand en noodhulp. Bij Falck staat alles in het teken van ongevallen en ziekten voorkomen, hulp verlenen in noodsituaties, bij ongevallen of wanneer mensen ons nodig hebben en mensen helpen om de draad weer op te pakken na ziekte of een ongeval.

Falck Safety Services bevindt zich in het havengebied van Oostende. Het trainingscentrum beschikt over een hoofdgebouw in de Esplanadestraat en een bijgebouw aan het Maritiem Plein. Het hoofdgebouw beschikt over realistische trainingssimulatoren om in de juiste omstandigheden te trainen. Dit gaat van een terrein specifiek voor brandbestrijdingsoefeningen tot de faciliteiten om indoor sea survival te organiseren. Het bijgebouw is gelegen aan het water, wat de mogelijkheid geeft om zeer efficiënte trainingen te organiseren met snelle of conventionele reddingsboten.

Bedoeling is om gemiddeld 70 cursisten per weekdag in het centrum op te leiden. Bovendien worden de meeste opleidingen gespreid over meerdere dagen waardoor heel wat cursisten zullen verblijven in Oostende.

Comments