Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

Benefietconcert met Adamo plaatst orgaandonatie in de kijker

Geplaatst 15 apr. 2013 07:39 door Ilse Snick

Reeds 2 jaar zet de Franklin Sleuyter Foundation (FSF) zich dagelijks in om het grote publiek te sensibiliseren over het thema van orgaandonatie. En met succes! Samen met andere organisaties die voor hetzelfde doel ijveren, is er een significante stijging te merken in het aantal positieve registraties. Hoewel in België in principe iedereen donor is, zijn er nog teveel weigeringen door de familie bij overlijden van een potentiële donor. Nog steeds zijn er  mensen wachtlijsten voor een transplantatie. Meer positief geregistreerde donoren maken meer transplantaties mogelijk en dus meer geredde levens!

'Toen we van start gingen in 2011, stond de teller op 108.478 geregistreerden, vandaag op 166.220! Ons doel is om 200.000 registraties te behalen: daarmee overschrijden we de 186.000 negatieve registraties of aangetekend verzet die er op dit ogenblik zijn. Er is dus nog werk aan de winkel en we mogen niet op onze lauweren rusten', stelt Franklin Sleuyter. 

De FSF gaat telkens verbanden aan met professionele organisaties om vernieuwende projecten uit te voeren. 'Ook dit jaar doen we dit en organiseren we samen met SABAM een spetterend benefietconcert ter bewustmaking van orgaandonatie. We delen hetzelfde gemeenschappelijk belang en engageren ons allebei in een groter maatschappelijk draagvlak door het uitdragen van deze positieve boodschap', vervolgt hij.  

Het resultaat van deze samenwerking kan u op donderdag 13 juni 2013 om 20h00 in het Casino Kursaal te Oostende komen bekijken en beluisteren. 

SABAM zorgt voor de artistieke kant van de avond met volgende artiesten: Adamo , Sarah Ferri, the Jacquelines, Flip Kowlier, Bart Peeters & Johan Verminnen . Een wereldster, vrouwelijke charme, Westvlaamse liedjes, een spring-in-’t-veld net terug na een Sabbatjaar en een momument van het Vlaamse chanson, dit alles vakkundig begeleid door Jan Hautekiet en zijn geweldige band.

Tickets kosten 30 en 35 euro (boek via Sherpa. Er zijn ook VIP-tickets a rato van 65 euro, inclusief receptie.

Voor VIP-tickets kun je terecht op de website van de Franklin Sleuyter Foundation.

www.fs-foundation.beComments