Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

Belle Epoquewijk pakt uit met hippe shoppingbags

Geplaatst 18 mrt. 2013 07:12 door Ilse Snick

In Naaicentrum Demyttenaere in de Alfons Pieterslaan 5 overhandigden burgemeester Jean Vandecasteele en Hilde Pierloot van het Economisch Huis de eerste Belle Epoque shoppingtassen aan de zaakvoerders. 

Het Economisch Huis werkt samen met Stad Oostende, Europa en de EFRO-projecten aan de revitalisering van de Belle Epoquewijk. Verschillende acties hebben er reeds toe bijgedragen dat het imago en de troeven van dit waardevolle stadsdeel versterkt werd. ‘Met de shoppingtassen richten we ons tot de particuliere handelaars en hun klanten’, stelt Hilde Pierloot van het Economisch Huis Oostende.

De Belle Epoquewijk is een winkelsfeergebied dat zich onderscheidt door het specifieke aanbod waarmee de vele zelfstandige ondernemers tegemoet komen aan de wensen van hun klanten. Ook de meerwaardezoekers en tijdelijke bewoners vinden vlot de weg naar deze zaken omdat ze er onthaald worden op persoonlijke service en een degelijke productkennis.

Om de Belle Epoquewijk en haar handelaars nog eens extra in de kijker te plaatsen, verdelen de winkels de komende weken maar liefst 10.000 hippe shoppingtassen onder hun klanten.

Het Economisch Huis liet twee modellen tassen maken: een opvouwbare shoppingbag in nylon en grotere polypropyleen draagtas.  De tassen worden, zolang de voorraad strekt, verdeeld door alle handelaars met rechtstreekse verkoop. Op de grootste tas staan de tekeningen uit het Belle Epoquefilmpje, dat werd gemaakt door Studio Bal Gehakt. De kleinste tas draagt het logo. De Belle Epoquewijk zal dus de komende weken opvallend aanwezig zijn in het Oostendse straatbeeld.

‘Op die manier willen we het straatbeeld (en de lente) kleurig opfleuren maar willen we ook anderen aanzetten om een bezoek te brengen aan de Belle Epoquewijk. We willen iedereen nieuwsgierig maken om dit deel van Oostende op te zoeken en te leren kennen. Want we zijn ervan overtuigd dat velen gecharmeerd zullen zijn door het vele groen, de vlotte bereikbaarheid mét voldoende parkeerplaatsen, en de aangename combinatie van wonen, werken, winkelen en wandelen in dit deel van Oostende’, zegt Hilde Pierloot van het Economisch Huis. 

De tassen zijn slechts één onderdeel van het Belle Epoqueproject. Zo was er de voorbije maanden reeds een kick off moment, de aanstelling van de wijkambassadeurs, een reizende tentoonstelling, verspreiding informatie over wegeniswerken, citymap en nieuwsbrieven, publireportage in tv programma Weekendje Weg, YouTube hit met animatiefilm, …

Comments