Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

Bakkerij Jannick en Els pakt uit met Belle Epoquetaartje

Geplaatst 7 okt. 2013 07:37 door Ilse Snick
Oostende heeft er een nieuwe lekkernij bij. Bij Bakkerij Jannick en Els uit de Nieuwpoortsesteenweg kan je op zondag voortaan ook heerlijk Belle Epoquetaartjes kopen. ‘Ik ben steeds op zoek naar vernieuwende ideeën. Bovendien bevindt onze zaak zich in het hart van de Belle Epoquewijk. Zo is het Belle Epoquetaartje geboren’, zegt  Jannick Dewitte.

Zowel het Oostendse stadsbestuur als het Economisch Huis leverden de voorbije jaren heel wat inspanningen om de Belle Epoquewijk een nieuw elan te geven. Ook de handelaars uit dit Oostendse stadsdeel zetten zich graag in om de Belle Epoquewijk op de kaart te zetten. Het Belle Epoquetaartje van Bakkerij Jannick en Els is daarvan een mooi voorbeeld. Jannick Dewitte is een gedreven bakker die steeds op zoek gaat naar nieuwigheden. Zo bakte hij Kampioen Donuts voor KVO en stelde hij tijdens de Belle Epoquefeesten zijn Belle Epoquebrood voor dat dezelfde ingrediënten bevat als het brood uit die periode, met heel veel rogge.

Ook het Belle Epoquetaartje stamt uit de periode van het einde van de 19de eeuw. Toen werd namelijk om de vier jaar de wielerwedstrijd Paris-Brest-Paris gereden. Ter gelegenheid van de eerste editie van deze wielerwedstrijd stelde men in 1895 het Paris Brest-taartje voor, in de vorm van een fietswiel. Het Belle Epoquetaartje van bakker Jannick is hierop gebaseerd. ‘Je kan ons gebakje vergelijken met een ronde eclair, maar dan met een vulling van crème fraîche met praliné en amandelschilfers er bovenop’, legt hij uit.

‘Omdat ik in de Belle Epoquewijk woon en liefde heb voor deze wijk vind ik het normaal   om mijn steentje bij te dragen’, vervolgt hij. Bakker Jannick zal voor zijn gebakje ook het logo van de Belle Epoquewijk gebruiken. Het taartje valt alvast heel goed in de smaak van de mensen die het reeds proefden. ‘Het is een eenvoudig gebakje, dat veel succes heeft. Al enkele zondagen plaatste ik het in mijn toonbank als test en de mensen lusten het. Voor mij wordt het Belle Epoquetaartje een vaste waarde’, besluit hij.

Comments