Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsflash‎ > ‎

10 laureaten voor Economische Vuurpijl

Geplaatst 18 jan. 2013 00:02 door Ilse Snick
De Perskring Oostende  reikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van Ondernemend Oostende op 28 januari opnieuw haar Economische Vuurpijl uit aan een onderneming die zich het voorbije jaar onderscheiden heeft. Ook dit jaar zijn er tien laureaten die in aanmerking komen voor de titel van Onderneming van het Jaar.

De genomineerden zijn:

-Hotel Bero: Michel Bero en zonen investeerden in de vernieuwing van hun hotel en gingen hierdoor van drie naar vier sterren.
 -Neaforma: Deze producent van kunststoftoepassingen is een recente spin-off van Orac Oostende en ontwikkelt onderdelen van machines of behuizing uit kunststof. 
 -De Bistronoom: Dit restaurant op de Visserskaai vond zijn niche in gerechten op basis van bier en is volgens de Amerikaanse website Ratebeer.com het beste bierrestaurant ter wereld.
 -Dekuyper Products: Bredense non-food groothandelaar in onderhoudsproducten, papierwaren, horecamaterialen en gespecialiseerd in afvalmanagement.
 -Vereecke Cosmetics: Karin Dobbelaere investeerde in een totaal vernieuwd bedrijfsgebouw en creëerde met het merk O’Sea haar eigen lijn van producten en installaties. 
 -B&M Optiek: de familie Mangodt investeerde in Pozo, een centrum voor paramedische oogzorg voor de groeiende groep senioren die niet kunnen geholpen worden met een bril of operatie.
 -Soetaert/Soiltech: Peter Caset maakte van Soetaert/Soiltech een modern waterbouwbedrijf en gereputeerde heifirma. Niet alleen in eigen land om onder meer de Zandvoordebrug in Oudenburg te bouwen maar ook in het buitenland, waar onder meer contracten voor de uitbreiding van de Rotterdamse haven werden binnengehaald.
 -ATB autobanden: Het familiebedrijf verhuisde naar een nieuwe locatie op de KMO-zone Kromme Elleboog, waar ze het eerste bedrijf waren.
 -Merk-Waardig: Dirk D’Hulster van Sociale Economie Oostende heeft al heel wat ervaring met kringloopwinkels maar Merk-Waardig in de Torhoutsesteenweg legt de lat flink hoger.
 -Jetair: Ondanks de economische crisis doet de Oostendse touroperator Jetair het uitstekend: meer winst en meer passagiers. Het bedrijf stelt 1800 mensen te werk.Comments