Oostende, 18 maart 2010

Electrawinds, Greenbridge en Deweert Sport winnen de verkiezing ‘Trots van Oostende’

De provincie West-Vlaanderen en het Economisch Huis Oostende hebben maandagavond de winnaars van de wedstrijd ‘Trots van Oostende’ bekend gemaakt tijdens de onthulling van de tentoonstelling ‘Ondernemen in Oostende. Verleden. Heden. Toekomst.’ 

Voortaan mogen Electrawinds, Greenbridge en Deweert Sport zich terecht ‘Trots van Oostende’ noemen.
 
Een maand lang konden de inwoners van Oostende stemmen op ondernemingen waarop de stad trots moet zijn. De ondernemingen konden genomineerd worden in drie verschillende categorieën, ‘grote onderneming’, ‘KMO’ en ‘kleinhandelaar’.
  • Electrawinds wint in de categorie ‘grote onderneming’. Dit Oostendse energiebedrijf produceert groene stroom via windturbines, biomassacentrales en solarparken. Het bedrijf telt ruim 240 medewerkers.
  • Greenbridge, de winnende KMO, heet sinds kort Campus Oostende van de Universiteit Gent en ligt in de achterhaven van Oostende.
  • Deweert Sport, de winnaar in de categorie ‘kleinhandelaar’, is een familiezaak die met zijn 3.500 m² uitgroeide tot de grootste sportspeciaalzaak van de kust.
Met de tentoonstelling ‘Ondernemen in Oostende. Verleden. Heden. Toekomst.’ willen het provinciebestuur en de stad Oostende het ondernemerschap in Oostende onder de aandacht brengen. De tentoonstelling geeft een overzicht van Oostendse ondernemers en belangrijke economische activiteiten en ontwikkelingen door de jaren heen.

Ook Cloudcamper(s) was van de partij. Als 'eeuwige' startende ondernemer willen we gestuurd worden op basis van onze kennis en competenties, niet op orders en richtlijnen. Als innovators willen we begrijpen en meedenken.

De expo is nog tot en met 14 april vrij te bezoeken in het Feest- en Kultuurpaleis in Oostende.
 

Economisch Huis Oostende | Van Iseghemlaan 48, 8400 Oostende | Belgium 
Tel +32 (0)59 24 23 00 | Fax +32 (0)59 24 23 09 | info@oostendewerkt.be