Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsbrief‎ > ‎

Nieuwsbrief Economisch Huis, woensdag 27 februari 2013

Geplaatst 1 mrt. 2013 05:43 door Ilse Snick
Meco neemt intrek in nieuw bedrijfsgebouw

Het vleesverwerkend bedrijf Meco nv is sinds eind vorig jaar gehuisvest in een gloednieuw bedrijfsgebouw in de Leegaardsdijk 2 in Oostende. ‘We beschikken hier over vijf keer meer oppervlakte’ verduidelijkt Niek Van Steenkiste, die samen met zijn broer Jurn zaakvoerder is van Meco Nv. Momenteel werken er 64 mensen. Het bedrijf wil op termijn 25 extra personeelsleden aanwerven.

Meco nv investeerde 8 miljoen euro in de nieuwbouw (gronden inbegrepen), 3 miljoen euro in machines en nog eens 500.000 euro in de uitbreiding van het wagenpark. Het bedrijf beschikt nu over een bebouwde oppervlakte van 7.500 m², wat ruim vijf keer meer is dan voordien. De gigantische capaciteitsvergroting was noodzakelijk om de forse groei van Meco te kunnen blijven aanhouden.

‘Het grote voordeel van ons nieuwe en eigentijdse gebouw is dat we nu aan de strengste reglementeringen betreffende voeding voldoen’, stelt Niek Van Steenkiste. De infrastructuur is zo opgebouwd dat de ‘flows’ van de producten gerespecteerd wordt.

www.meco.be

 

Business Club pakt uit met vier boeiende bedrijfsbezoeken

De Executive Business Club pakt ook in 2013 uit met een interessant en gevarieerd programma.  Kaderleden en executives vinden in de Business Club een uniek forum om ervaring en kennis uit te wisselen tijdens bedrijfsbezoeken en infosessies. De boeiende activiteiten worden steeds gevolgd door een gezellig netwerkmoment met uitgebreide receptie.

Dental Labo Vanderbeken (13 maart 2013): Dental Labo Vanderbeken is een vooruitstrevend, all-round tandtechnisch laboratorium.

TECHNUM en Oostende voor Anker (22 mei 2013): De ingenieurs van TECHNUM geven toelichting over de realisatie van de havenmond in Oostende en de recente kadermuurwerken.

Easy Storage & Metagenics (18 september 2013):  Bij Easy Storage kan iedereen terecht voor het archiveren van overtollige inboedel. Metagenics is  een wereldspeler op het vlak van voedingssupplementen en vitaminepreparaten.

Firetechnics (27 november  2013): Met een bezoek aan Firetechnics neemt de EBC een kijkje achter de schermen in de wereld van de brandweerwagens en andere urgentievoertuigen.

De EBC is een gezamenlijk initiatief van Syntra West en het Economisch Huis Oostende. Lid worden van de Executive Business Club kost slechts 150€ per jaar voor de vier activiteiten (uitgebreide receptie inbegrepen). Het  jaargeld kan voor 50% gerecupereerd worden via de KMO portefeuille. Intekenen voor een afzonderlijke sessie kost 50€.

Info en inschrijvingen: Hilde Pierloot: hilde.pierloot@oostendewerkt.be of 0477 807 225

 

Leerlingen HoTech scoren op AEHT Palm Trophy Belgium

Laure Van Hoey, Jason Smis en Arne Mares, drie leerlingen uit HoTech, behaalden vorige week zeer mooie resultaten op de AEHT Palm Trophy Belgium . De hotelschool uit Oostende nam een eerste plaats, een tweede plaats en een vierde plaats terug mee naar de Stad aan Zee.

De tweedaagse wedstrijd vond dit jaar plaats in PIVA Antwerpen.  De toekomstige chefs kregen als opdracht het combineren van een varkenskroontje met  Palmbieren. Ze moesten drie verschillende rondes doorlopen: een individuele schriftelijke test, een theoretische voorbereiding en een praktische proef. Elk 'keukenteam' moet een hapje, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert maken met daarbij een bijpassend biertje.

 

Steunfonds Koninklijke Villa organiseert Fundraising Dinner

Het Steunfonds KoninklijkeVilla Oostende,  onder auspiciën van Voorzitter Johan Vande Lanotte, organiseert op woensdag 17 april een Fundraising Dinner in De Grote Post. De opbrengst van de avond gaat integraal naar het Steunfonds Koninklijke Villa Oostende.

De Koninklijke Villa Oostende begeleidt mensen met kanker in een beter genezingsproces en naar een snellere herintegratie in de maatschappij vanuit een holistische benadering waarbij fysieke en psychologische ondersteuning 


Info en inschrijvingen: 
Sophie Cocquytsophie.cocquyt1@telenet.be of 0477 449990 gekoppeld wordt aan well-being en gepersonaliseerd voedingsadvies.

Comments