Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsbrief‎ > ‎

Nieuwsbrief Economisch Huis, woensdag 13 maart 2013

Geplaatst 14 mrt. 2013 06:44 door Ilse Snick

Gerda Galle is Meest Verdienstelijke Onderneemster 2013

Ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag  reikte het Economisch Huis op vrijdag 8 maart voor de 5de keer de award voor ‘Meest Verdienstelijke Onderneemster’ uit. Gerda Galle van hertenkwekerij Hertenfinesse haalde het voor de vijftien andere genomineerde dames.

Uit de zestien genomineerden verkoos een jury van ondernemende vrouwen Gerda Galle van Hertenfinesse tot Meest Verdienstelijke Onderneemster 2013. Met de award beloont de jury een onderneemster die door haar originele aanpak een duidelijke meerwaarde betekent voor Oostende

Het zelf kweken van herten was altijd een droom van de familie Maenhoudt-Galle. De hertenboerderij werd opgericht in 2008 met de aankoop van een veertigtal moederdieren en één dekbok. Vandaag heeft Hertenfinesse een mooi aanbod hertenvlees, verkrijgbaar in de hoeveslagerij op het erf zelf. Gerda Galle staat in voor het verzorgen van de dieren, het hertenvlees wordt versneden en verpakt op de boerderij zelf. Ook de winkel wordt door de zaakvoerster zelf uitgebaat. 

De tweede plaats was voor Lien Everaerdt van DidaKites. DidaKites is sinds meer dan 32 jaar een gespecialiseerd fabrikant van vliegers voor de hele familie. Lien heeft de zaak, die gestart werd door haar ouders, uitgebouwd tot een bedrijf dat internationale faam geniet.

Sofie Pitteljon van eethuis Passe-Vite eindigde op de derde plaats. In haar open keuken schudt Sofie dag na dag de lekkerste gerechten uit haar mouw.


Stad zoekt exploitanten voor 2 handelszaken op de Visserskaai

De stad Oostende is eigenares van 2 handelsruimtes op de gelijkvloerse verdieping met bijhorende kelderruimtes in de in oprichting zijnde residentie Zilvermeeuw in de Visserskaai 27, bij het kadaster gekend in de in de 1ste afdeling sectie A als nummer 620 X 7, met een oppervlakte volgens het Kadaster van 425 m².

De 2 handelszaken vertegenwoordigen elk 80/1000 grondaandeel. Handelszaak 1 heeft een netto-vloeroppervlakte van 160,73m² en een bijhorende kelderruimte met een oppervlakte van 82,33m². Handelszaak 2 heeft een netto-vloeroppervlakte van 153,48m² en een bijhorende kelderruimte met een oppervlakte van 70,01m².

De handelszaken worden in cascovorm opgeleverd, de bijhorende kelders zullen volledig ingericht zijn.

De stad Oostende wenst beide handelszaken via een erfpacht te verhuren voor een nog te bepalen termijn. Het is de bedoeling om met de geïnteresseerde kandidaten gesprekken te voeren naar mogelijke invullingen voor de handelszaken. Op basis van deze gesprekken zal een oproep tot de belangstellenden worden gedaan waarbij de handelszaken in erfpacht worden gegeven mits naleving van de dan op te leggen modaliteiten. De toekenning van de handelszaken zal indien er meerdere kandidaten geïnteresseerd zijn bij opbod worden toegewezen.

Info: Gregory Casteels, bestuurssecretaris, tel. 059/56.20.87.


Twee Oostendse bedrijven kandidaat Trends Gazellen Ambassadeur

Helikopterbedrijf NHV en technisch textielproducent Zargal, beiden uit Oostende, zijn samen met metaalbewerker FP Metal uit Gullegem de kandidaat-ambassadeurs van West-Vlaanderen. Zij maken kans op de titel Trends Gazellen Ambassadeur, editie 2013.

Ieder jaar pakt Trends uit met de Trends Gazellen, de snelst groeiende bedrijven van de vijf Vlaamse provincies en Brussel. Het bedrijf dat de provinciale of Brusselse rangschikking aanvoert en operationeel onafhankelijk is, wordt kandidaat-ambassadeur. Zo’n bedrijf dingt mee naar de titel Trends Gazellen Ambassadeur, zeg maar het snelst groeiende bedrijf van heel Vlaanderen en Brussel.

In de categorie grote bedrijven is Noordzee Helikopters Vlaanderen (NHV) de West-Vlaamse kandidaat-ambassadeur. Het Oostendse bedrijf verhuurt wereldwijd helikopters en bijhorend personeel voor de meest diverse opdrachten, gaande van transporten naar boorplatformen tot ziekenvervoer. NHV is al 20 jaar actief en klokte het boekjaar 2012 af op een omzet van 60,2 miljoen euro.

Bij de kleine bedrijven is het Oostendse Zargal de primus. Het bedrijf is producent van technisch textiel. Het maakt onder andere straps, linten die rond grote verpakkingen gedraaid worden. Het Gullegemse FP Metal is de West-Vlaamse kandidaat-ambassadeur bij de middelgrote bedrijven. 

Op 21 maart weten we of deze drie West-Vlaamse bedrijven zich Trends Gazellen Ambassadeur mogen noemen, dan maakt Trends de laureaten bekend in elk van de drie categorieën.


Gratis advies voor starters in de Cloudcampus

Elke eerste donderdag van de maand kunnen starters van 10 tot 12 uur terecht in de Cloudcampusvoor gratis advies. Bij een expert van Accountants en  Belastingsconsulenten Vercruysse & Tourlemain kun je terecht met vragen over boekhouding, BTW en fiscaliteit, sociale zekerheid, financiering en nog veel meer. 

U moet hier niet voor reserveren. Kom gerust af naar de Cloudcampus in de Lijsterstraat 25 te Oostende.

Infowww.cloudcampus.be


Kunst aan boord van de Wandelaar

Op vraag van de VLOOT bemanning en de loodsen, werd een initiatief op gang getrokken om het kale interieur van de Wandelaar aan te kleden. Het doel was om het schip binnenin een sfeervollere toets te geven.

Een aantal loodsen hebben een speciale hobby. Tijdens hun vrije momenten doen zij aan fotografie. Elk hebben zij hun specialiteit en interesse; natuur, dieren, mensen, landschappen, … 

Loodsen kapt. William De Vlaminck (zeeloods), kapt. Wim Pandelaers (zeeloods) en kapt. Frank Snykers (kustloods) bezorgden heel wat van hun werk aan de jury. Kapt. Marc Boterberg, kapt. Denis De Ridder, hoofdscheepstechnici Stefaan Rabaey en Kristiaan Vande Walle kozen uiteindelijk de beelden om op te hangen.

De foto’s werden ingekaderd om aan boord van de Wandelaar op te hangen. Dit gebeurde tijdens de driewekelijkse bevoorrading van het vaartuig. De beelden hangen in verschillende gemeenschappelijke ruimten.

Comments