Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsbrief‎ > ‎

Nieuwsbrief Economisch Huis, vrijdag 22 maart 2013

Geplaatst 22 mrt. 2013 07:17 door Ilse Snick
NHV uit Oostende is Trends Ambassadeur 2013 

Trends heeft Noordzee Helikopters Vlaanderen (NHV) uit Oostende bekroond tot Ambassadeur. Het helikopterbedrijf leidt de lijst van de Trends Gazellen, de snelste groeiers van Vlaanderen en Brussel, in de categorie Grote Bedrijven. 

De prijs werd donderdagavond uitgereikt op een evenement in Tour & Taxis in Brussel. Het is voor het eerst dat Trends deze onderscheiding voor heel Vlaanderen en Brussel toekent. Tot vorig jaar had elke provincie een ambassadeur. 

NHV verhuurt een dertigtal helikopters met piloten en technici voor opdrachten op boorplatformen, voor ziekenhuizen of bij reddingsacties. De voorbije jaren kende vooral de olie- en gassector een sterke groei. In 2012 haalde NHV een omzet van 65 miljoen, waarvan 40 procent kwam van personeelstransport van en naar West-Afrikaanse boorplatformen. 

In de categorie kleine bedrijven was ook Zargal uit Oostende, producent van technisch textiel, genomineerd.

Info: www.nhv.be                                                                                                          (foto (c) NHV)


Nieuwe vzw Shoppingcentrum zal Oostende als winkelstad promoten

Titelvoerend Schepen van Economie Johan Vande Lanotte stelde tijdens de jaarvergadering van de Verenigde Handelaarsbonden (VHB) een ambitieus plan voor om Oostende als winkelstad te promoten. De stad wil naast een aantal algemene uitdagingen zich de eerste twee jaren van het actieplan concentreren op de zone Kapellestraat, Vlaanderenstraat, Ensorgalerij, Christinastraat (tussen Langestraat en Ooststraat) en Adolf Buylstraat.

Het plan bestaat onder meer uit de oprichting van een VZW Shoppingcentrum Oostende die deze zone beheert als een Business Improvement District (BID). Er wordt ook een shoppingmanageraangesteld. Die staat in voor de opvolging van een business- en marketingplan inclusief diverse acties, is ombudsman voor de handelaars, coördineert in nauwer contact met de stad de netheid, bezetten openbaar domein, terrassen, verlichting, reclameborden.

Hilde Pierloot werd gekozen voor die opdracht. Zij heeft de jongste jaren ervaring opgedaan in het Belle Epoqueproject  en werd al enkele jaren voorbereid  op de taak, onder meer door afgevaardigd te worden naar studiedagen en congressen over shopping.

Info: www.oostendewerkt.be 


Belle Epoquewijk pakt uit met hippe shoppingbags

Het Economisch Huis werkt samen met Stad Oostende, Europa en de EFRO-projecten aan de revitalisering van de Belle Epoquewijk. Om de Belle Epoquewijk en haar handelaars nog eens extra in de kijker te plaatsen, verdelen de winkels de komende weken maar liefst 10.000 hippe shoppingtassenonder hun klanten.

Verschillende acties hebben er reeds toe bijgedragen dat het imago en de troeven van dit waardevolle stadsdeel versterkt werd. ‘Met de shoppingtassen richten we ons tot de particuliere handelaars en hun klanten’, stelt Hilde Pierloot van het Economisch Huis Oostende.

Het Economisch Huis liet twee modellen tassen maken: een opvouwbare shoppingbag in nylon en grotere polypropyleen draagtas.  De tassen worden, zolang de voorraad strekt, verdeeld door alle handelaars met rechtstreekse verkoop. 

Op de grootste tas staan de tekeningen uit het Belle Epoquefilmpje, dat werd gemaakt door Studio Bal Gehakt. De kleinste tas draagt het logo. De Belle Epoquewijk zal dus de komende weken opvallend aanwezig zijn in het Oostendse straatbeeld. 

Info: www.belle-epoquewijk.be  


VDAB organiseert Jobmarkt verkoop in het Economisch Huis

VDAB pakt op dinsdag 26 maart van 17 tot 19 uur uit met een Jobmarkt verkoop. Verschillende werkgevers binnen de sector verkoop en werkzoekenden met beroepsaspiratie verkoper krijgen de kans om elkaar in het Economisch Huis van Oostende te ontmoeten met het oog op duurzame tewerkstelling.

Volgende bedrijven zullen aanwezig op de jobmarkt om hun vacatures voor te stellen : Fresh Spegelaere, H&M, Esprit, JBC Middelkerke, Eurofish, Lidl, ALLO telecom, Gamma, Jules en Eismann.

Info en inschrijvingen: Pia Dufait, pia.dufait@vdab.be of 059/55.65.06.

Comments