Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsbrief‎ > ‎

Nieuwsbrief Economisch Huis, maandag 4 maart 2013

Geplaatst 5 mrt. 2013 01:02 door Ilse Snick
Gratis workshop Winkelweb in het Economisch Huis

Het Agentschap Ondernemen en het Economisch Huis Oostende  organiseren op woensdag 6 maart 2013 om 19 uur in het Economisch Huis Oostende een workshop over het projectwww.hetwinkelweb.be. Dit West-Vlaamse platform is intussen online en de eerste resultaten zijn veelbelovend.

En er is nog meer: www.hetwinkelweb.be biedt handelaars ook de mogelijkheid om hun eerste stappen te wagen met een online shop.Handelaars die hun eigen mini-website met uitgebreide productcatalogus willen op www.hetwinkelweb.bekunnen woensdag nog intekenen.

Wie zijn laptop meebrengt kan meteen van start gaan en een winkelaccountaanmaken. Dankzij de steun van de Stad Oostende en het Vlaams Agentschap Ondernemen is dit bovendien geheel gratis.

De miniwebsite en productcatalogus worden dan omgetoverd tot een echte webshop met winkelwagentje. Dankzij het project kunnen de Oostendse handelaars kennismaken met webshops en testen wat dit voor hun zaak zou kunnen betekenen. Ook deze opportuniteit is volledig gratis.

Vanaf 15 maart gaan de eerste webshops online. Na de workshop krijgen de geïnteresseerden een demonstratie.

Inschrijven voor deze workshop op 6 maart om 19 uur kan via  www.hetwinkelweb.be/inschrijven(inschrijven is gratis, maar verplicht).


16 genomineerden voor award Meest Verdienstelijke Onderneemster 2013

Ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag  reikt het Economisch Huis op vrijdag 8 maart voor de 5de keer de award voor ‘Meest Verdienstelijke Onderneemster’ uit. Daarmee wil het Economisch Huis het vrouwelijk ondernemerschap ondersteunen en stimuleren. In het verleden kregen Griet Decrop (broodjeszaak Knapp Lekker Lang), Sabine Friederichs (Hotel Andromeda), Anne-Marie Dewulf (IJzerwaren Dewulf) en Carolien Decoo (Stoffen Carolien) de trofee. 

Er zijn dit jaar 16 kandidates voor de titel van Meest Verdienstelijke Onderneemster, allen stuk voor stuk sterke vrouwen die naast de opbouw en de uitbating van hun zaak ook andere engagementen nemen. 

De genomineerden voor 2013  zijn: Ingrid Perquy (La Galleria), Eliane Milh (Fire Technics), Lien Everaerdt (DidaKites), Els Dejonckheere (Choc’lady) Gerda Galle (Hertenfinesse), Manette Voeten (Kommilfoo), Nathalie Nowach (Azuriet), Sabine en Greet Roels-Declerck (Traiteur S&G), Sofie Pitteljon (Passe-Vite), Ann Rommelaere (Galerie Beau Site), Charlotte Vanloo (Charlie), Emily Bonjé (Atelier Bonjé), Ellen Distave (Lily Boutique), Shirley Devey (Mi-Yo), Martine Bockstaele (Cartouchke) en Veronique Misseghers (Agence Lecomte). 

Voor de award wordt uitgereikt, kan je in het Economisch Huis een debat bijwonen rond  het thema‘creatieve vrouwen in het bedrijfsleven’ met volgende creatieve dames: Barbara Boels van Umami Concepts, Liesbeth Goudenhooft en Lindsey De Groote van Weddings by Lily en Manja Haezebaert van Lingerie Manja. Moderator is Evelien Vanwalleghem. De toegang is gratis.

Programma:

12u: : creatieve vrouwen in het bedrijfsleven – panelgesprek met Evelien Vanwalleghem

13u: uitreiking award ‘meest verdienstelijke onderneemster 2013’ gevolgd door een receptie.

Om praktische redenen graag vooraf inschrijven tegen 6 maart 2013 via http://goo.gl/EkvHA.


Bar d’ Office en Cloudcampus openen de deuren in Oostende

De stad aan zee beschikt sinds vorige week over een eigen Cloudcampus. Het betreft een initiatief van het Oostendse bedrijf Nuvia. ‘Heel veel mensen beschikken over een smartphone, laptop en tablet. Maar ze gebruiken maar een heel beperkt deel van de mogelijkheden, waardoor zowel bedrijven als zelfstandigen geld laten liggen’, luidt het bij Nuvia. Voortaan kan iedereen in de Cloudcampus terecht voor alle informatie over de nieuwste informatietechnologieën. 

 ‘Kunnen omgaan met moderne technologie op een kritische en efficiënte, maar ook verantwoorde en veilige manier, vereist dan ook een nieuw pakket aan basiscompetenties en permanente opvolging. Dat is waar Cloudcamper voor staat. Iedereen kan bij ons terecht om op een laagdrempelige wijze op de hoogte te blijven van de laatste evoluties’, stellen ze.

In de schoot van de Cloudcampus werd Bar d’ Office opgericht. Bar d’ Office  is een creatieve werkomgeving waar je kan binnenvallen voor ontmoeting en interactie

Ben je het beu om alleen thuis te werken, zoek je gelijkgezinden om te klankborden of mensen met aanvullende talenten, dan ben je hier van harte welkom. Je krijgt er geen eigen bureau maar wel de essentiële kantoorfaciliteiten (printen, kopiëren, Wifi). ‘We hebben ons laten inspireren door andere Oostendse initiatieven zoals Oostende Werkt, Oostende Werft en Oostende Rocks. Via de Bar d' Office Oostende willen we werk maken van Oostende Surft’, stellen de mensen van Cloudcampus.

www.cloudcampus.be 


Infosessie Sociale Innovatiefabriek 

In het Economisch Huis vindt op woensdag 13 maart 2013 een infosessie  plaats over de Sociale Innovatiefabriek die onlangs door de Vlaamse regering werd gelanceerd. Bij deze open oproep rond sociale innovatie kunnen verschillende actoren uit het brede middenveld (verenigingen, bedrijven, onderzoekscentra, enz.) een project indienen. De geselecteerde projecten worden getest op haalbaarheid met een financiering van 50.000 euro per project. Het totaalbudget bedraagt één miljoen euro. Projecten die de haalbaarheidstest doorstaan en doeltreffend en duurzaam blijken, worden daarna doorverwezen naar de 'Sociale Innovatiefabriek'.

Welke projecten komen in aanmerking?   

Met brede ondersteunende sociale innovatie doelen we op sociale innovatie in functie van het oplossen van belangrijke maatschappelijke uitdagingen in Vlaanderen. Binnen de 'Sociale Innovatiefabriek' zal de focus in eerste instantie liggen op verstedelijking en inclusie. 1/3e van de financiering voor de 'Sociale Innovatiefabriek' wordt aan die thema's besteed. De overige 2/3e van de financiering kan gaan naar zeer uiteenlopende initiatieven, gaande van armoede, eenzaamheid en vergrijzing, klimaatproblematiek tot tewerkstelling enz.

Wanneer indienen?

De projecten moeten uiterlijk op 1 april 2013 worden ingediend.

PROGRAMMA 13 maart:

- 18u30: onthaal met broodjes 

- 19u00: verwelkoming door Tom Germonpré (schepen Stad Oostende)    

- 19u10: toelichting over de Sociale Innovatiefabriek door Dominque Verté (raadgever Vlaams minister Ingrid Lieten) 

- 19u30: belang van sociale innovatie in West-Vlaanderen door John Crombez (Staatssecretaris voor de Bestrijding van de sociale en de fiscale fraude)                       

- 20u00: afsluiting met netwerkmoment

LOCATIE

Ondernemerscentrum Oostende  (Graaf de Smet de Naeyerlaan 4, 8400 Oostende)

INSCHRIJVEN

Deelname  is gratis, maar inschrijven is verplicht. Inschrijven kan door een mail te sturen aangriet@impactvzw.be met vermelding van uw naam, organisatie en emailadres. 


Comments