Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsbrief‎ > ‎

Nieuwsbrief Economisch Huis, donderdag 17 januari 2013

Geplaatst 18 jan. 2013 01:04 door Ilse Snick
Google Apps partner Nuvia uit Oostende neemt  branchegenoot BYS over

Nuvia, actief in de Benelux met de bedrijfsoplossingen van Google, heeft het Oostendse internetbedrijf BYS overgenomen ter versterking van haar activiteiten gericht op de KMO-markt.

ICT-trendwatchers voorspellen dat 2013 het jaar wordt van de grote doorbraak in de Benelux van ‘cloud computing’ of het gebruikmaken van applicaties in de internetwolk. Met Google Apps, gericht op efficiënter (mobiel) samenwerken en communiceren, zorgt Google zelf voor de updates van de toepassingen, en voor de back-ups tegen een vaste prijs per gebruiker. In de huidige economische omstandigheden spreekt dit model meer en meer KMO’s in het bijzonder aan.

‘We stellen een groeiende vraag vast van KMO’s die aantrekkelijke alternatieven willen voor het beheer en de investeringen in eigen servers.  De overname van BYS met haar 280 KMO-klanten laat het versterkte Nuvia team toe Google’s vernieuwende producten en concepten binnen het bereik te brengen van kleine(re) bedrijven’, stelt Bart Verhaegen, zaakvoerder van Nuvia.

Nuvia, opgericht in Oostende in 2010, kent jaar op jaar een verdubbeling van haar omzet. Ze beschikt, als één van de weinigen in België, over gespecialiseerde en Google-gecertificeerde medewerkers die veranderingstrajecten opzetten zowel binnen HR als IT, voor cloud-implementaties in middelgrote als grote bedrijven. Tot haar klanten behoren organisaties in binnen- en buitenland.

Info: www.nuvia.be


Economisch Huis zoekt Meest Verdienstelijke Onderneemster 2013

Naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag reikt het Economisch Huis Oostende voor de vijfde keer haar award voor ‘Meest Verdienstelijke Onderneemster’ uit. Vorig jaar waren er vijftien kandidates. De award ging naar Carolien Decoo van Stoffen Carolien, één van de weinige zelfstandige stoffenwinkels in Oostende met een naaiatelier. Zij kreeg een bronzen kunstwerk van MaRf ‘Open mind, open future’.

Ook voor dit jaar kunnen kandidates genomineerd worden.  Het indienen van kandidaturen kan tot 25 februari. De beoordeling en beslissing door een jury gebeuren begin maart. Deelneemsters aan deze wedstrijd moeten een commerciële activiteit hebben in Oostende. De award beloont een onderneemster die door haar originele aanpak een duidelijke meerwaarde betekent voor Oostende. Elke kandidatuur dient te worden vergezeld van een duidelijke motivatie waarom deze onderneemster in aanmerking komt voor de trofee.
 
Op vrijdag 8 maart wordt de Meest Verdienstelijke Onderneemster in de bloemetjes gezet tijdens een namiddaggesprek rond het thema ‘Creatieve Vrouwen’.

Info en inschrijvingen: gina.fichefet@oostendewerkt.be, tel 059 24 23 00.Ondernemend Oostende: voor alle ondernemers!

In het Kursaal vindt op maandagavond 28 januari de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie voor ondernemend Oostende plaats. Dit gemeenschappelijk initiatief van de economische organisaties in Oostende is al aa
n zijn 17de editie toe.  Aan het evenement nemen jaarlijks meer dan 1.500 ondernemers en beleidsverantwoordelijken deel. 

De Nieuwjaars
receptie voor ondernemend Oostende wordt telkens als forum aangewend om een stand van zaken van een aantal belangrijke streekdossiers en/of nieuwe projecten voor te stellen.  Dit jaar is het thema ‘Energiek Oostende’.  Tijdens het informatief gedeelte worden onder meer de krachtlijnen voor de nieuwe streekvisie van RESOC Oostende  ‘Towards a SEA economy’ voorgesteld. De aanwezigen krijgen ook toelichting over de offshore ondersteunende activiteiten in de haven van Oostende.

Info en inschrijvingen: www.ondernemendoostende.be


10 laureaten voor Economische Vuurpijl

De Perskring Oostende  reikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van Ondernemend Oostende opnieuw haar Economische Vuurpijl uit aan een onderneming die zich het voorbije jaar onderscheiden heeft. Ook dit jaar zijn er tien laureaten die in aanmerking komen voor de titel van Onderneming van het Jaar.

De genomineerden zijn:

-Hotel Bero: Michel Bero en zonen investeerden in de vernieuwing van hun hotel en gingen hierdoor van drie naar vier sterren.
 -Neaforma: Deze producent van kunststoftoepassingen is een recente spin-off van Orac Oostende en ontwikkelt onderdelen van machines of behuizing uit kunststof. 
 -De Bistronoom: Dit restaurant op de Visserskaai vond zijn niche in gerechten op basis van bier en is volgens de Amerikaanse website Ratebeer.com het beste bierrestaurant ter wereld.
 -Dekuyper Products: Bredense non-food groothandelaar in onderhoudsproducten, papierwaren, horecamaterialen en gespecialiseerd in afvalmanagement.
 -Vereecke Cosmetics: Karin Dobbelaere investeerde in een totaal vernieuwd bedrijfsgebouw en creëerde met het merk O’Sea haar eigen lijn van producten en installaties. 
 -B&M Optiek: de familie Mangodt investeerde in Pozo, een centrum voor paramedische oogzorg voor de groeiende groep senioren die niet kunnen geholpen worden met een bril of operatie.
 -Soetaert/Soiltech: Peter Caset maakte van Soetaert/Soiltech een modern waterbouwbedrijf en gereputeerde heifirma. Niet alleen in eigen land om onder meer de Zandvoordebrug in Oudenburg te bouwen maar ook in het buitenland, waar onder meer contracten voor de uitbreiding van de Rotterdamse haven werden binnengehaald.
 -ATB autobanden: Het familiebedrijf verhuisde naar een nieuwe locatie op de KMO-zone Kromme Elleboog, waar ze het eerste bedrijf waren.
 -Merk-Waardig: Dirk D’Hulster van Sociale Economie Oostende heeft al heel wat ervaring met kringloopwinkels maar Merk-Waardig in de Torhoutsesteenweg legt de lat flink hoger.
 -Jetair (Jetairfly): Ondanks de economische crisis doet de Oostendse touroperator Jet Air het uitstekend: meer winst en meer passagiers. Het bedrijf stelt 1800 mensen te werk.

Comments