Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsbrief‎ > ‎

Nieuwsbrief Economisch Huis, donderdag 12 september 2013

Geplaatst 13 sep. 2013 04:51 door Ilse Snick

Draai Mee op Zee: jobbeurs voor vacatures in de nieuwe energiesector

Naar aanleiding van de Vlaamse Havendag op zondag 22 september vindt in Oostende de jobbeurs Draai Mee op Zee plaats. De focus ligt op beroepen in de off-shore windenergie.

'De haven van Oostende is in volle omschakeling en evolueert van een 'gewone' transporthaven naar een haven waar alle activiteit gericht is op de energieproductie op zee. Die reconversie biedt ook mogelijkheden voor nieuwe, boeiende jobs', zegt Ann Vanassche, coördinator van RESOC Oostende en een van de initiatiefnemers van de jobbeurs.

Een achttal bedrijven stelt tijdens de jobbeurs hun vacatures voor en laat de bezoekers kennis maken met hun bedrijf. In het kader van de Offshore Academy krijg je er informatie over jobs op zee en over deopleidingsmogelijkheden

De beurs vindt plaats in de gebouwen van het VLIZ op de Wandelaarskaai en dit op zondag 22 september. Op vrijdag 20 september krijgen de leerlingen uit het vijfde leerjaar reeds een rondleiding op de beurs.

Info: www.draaimeeopzee.be.

 

Winkelweb zet de stap naar e-commerce

In het Economisch Huis vond eerder deze week een infosessie plaats over de resultaten en de toekomst van Het Winkelweb. Met meer dan 200 deelnemers is Oostende in West-Vlaanderen koploper inzake Het Winkelweb. 

In heel wat winkels kunnen de bezoekers van de website inmiddels virtueel binnenwandelen via Google Streetview. De aanwezigen kregen er toelichting hoe ze een succesvolle webshop kunnen uitbouwen. Dit inspireerde al meteen een tiental handelaars om aan hun huidige ‘etalage’ een effectief kassa-systeem te koppelen en te gaan experimenteren met e-commerce. 

Nuvia’s idee en basisfilosofie over e-commerce is nogal ‘straight forward’: in plaats van het als een bedreiging te beschouwen – wat nog opvallend veel lokale retailers doen – moeten ze initiatieven zoals het Winkelweb net als een opportuniteit bekijken.

Nog vragen over Het Winkelweb? Katrien Miechielssens: katrien.miechielssens@retec.be of Vanessa Jaecques: info@hetwinkelweb.be.

 

Gelato Maxzim zet jobstudentes in de bloemetjes

Bij een warme zomer hoort een ijsje en dat hebben ze bij Gelato Maxzim in de Hertstraat gemerkt. Maxzim Vansiempsen, van de gelijknamige ijsjeszaak, wilde daarom zijn vijf jobstudentes uitdrukkelijk bedanken voor hun inzet. De meisjes kregen een etentje en een geschenk.

Wie de voorbije zomermaanden een ijsje bestelde bij Gelato Maxzim werd steeds met de glimlach geholpen door Tiffany, Bieke, Caro, Laura of Jill. Maxzim is vol lof over zijn vijf jobstudentes. De vijf jongedames studeren allemaal aan de universiteit. Ze zijn vlot viertalig. 

‘Soms hoor je negatieve opmerkingen over de jeugd. Maar geloof mij: Oostende heeft heel wat jong talent’, weet Maxzim.

Dat beaamt ook schepen van lokale economie Niko Geldhof. ‘Of het nu over laaggeschoolden, midden- of hooggeschoolden gaat: onze regio beschikt over heel wat gemotiveerde jonge mensen. We moeten deze jongeren met capaciteiten dan ook de juiste kansen en opportuniteiten bieden. Bedrijven moeten daarom durven investeren in stages voor talentvolle studenten en afgestudeerden’, stelt hij.


 

Bistro Mathilda opent Holidaysuite Mathilda


De Oostendse Bistro Mathilda beschikt sinds kort over een eigen Holidaysuite. Bezoekers van het restaurant kunnen voortaan na een diner blijven overnachten in de studio die boven de Bistro Mathilda is gelegen.

De Holiday Suite Mathilda is ongeveer 60 vierkante meter groot en is voorzien van een slaapkamer, badkamer met douche, aparte woonkamer en eetkamer met open keuken. De suite is rookvrij en er worden geen huisdieren toegelaten.


Info: www.bistromathilda.be

 

Tweede editie JOB-O beurs, reserveer snel je gratis stand

Na een geslaagde eerste editie organiseert de VDAB in samenwerking met Het Economisch Huis, Jobkanaal en de Stad Oostende op 17 oktober voor de tweede keer de JOB-O beurs in Oostende. Deze jobbeurs biedt u de kans om jouw bedrijf en vacatures aan een breed publiek kenbaar te maken. Diversiteit krijgt hierbij onze speciale aandacht.

De JOB-O beurs vindt plaats op donderdag 17 oktober van 10 uur tot 16 uur in de Sleuyter Arena, (Northlaan 13 in Oostende). Deelname is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk.

Schrijf hier in. Na inschrijving ontvang je een uitgebreide informatiebrochure. Voor meer informatie:mirjam.tijssen@vdab.be of 0499/94 88 01).

Comments