Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsbrief‎ > ‎

Nieuwsbrief Economisch Huis, donderdag 11 april 2013

Geplaatst 11 apr. 2013 23:55 door Ilse Snick
Extra vroege en late busritten naar Plassendale

Vanaf 15 april 2013 voorziet de Stad Oostende in samenwerking met De Lijn extra ritten tussen Oostende Station en de bedrijventerreinen Plassendale. Deze extra bediening zorgt ervoor dat de bedrijventerreinen ook in de vroege en late uren vlot bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.

Voor de vroege (werk)vogels vertrekt er al vanaf 4u30 een eerste bus aan het Station richting Plassendale. ’s Avonds brengt Lijn 21 de pendelaars vlot terug naar huis tot 22u15. Stad Oostende en De Lijn bieden deze bijkomende service aan in samenwerking met T-interim en Economisch Huis Oostende. Hiermee willen alle partners een vlot en duurzaam woon-werkverkeer met het openbaar vervoer bevorderen.

Concreet zijn er drie extra ritten tussen het Station van Oostende en de John Cordierlaan, waar een bijkomende halte is voorzien. Tussendoor rijden de bussen van Lijn 21 hun normale traject. De extra vroege en late busritten naar Plassendale kwamen er op vraag van de bedrijven, zoals Daikin, Vesuvius, Fitco en Zargal, Wim Bosman en Europal. Ondernemingen die met een ploegensysteemwerken moeten bij de zoektocht naar nieuwe werknemers vaak valabele kandidaten laten gaan omdat ze via het openbaar vervoer niet bereikbaar zijn in de vroege en de late uren. Met de extra busritten vormt dit voortaan geen belemmering meer bij de aanwerving van nieuwe werkkrachten.

Het proefproject, gefinancierd door de Stad Oostende, start op 15 april en loopt een half jaar.


Info: www.delijn.be


Studienamiddag: energiebesparing door gebouwsystemen

Power-Link organiseert op donderdag 2 mei in de Greenbridge Incubator een studienamiddag: Energiemanagementsystemen doorgelicht’. 

Gebouwen vertegenwoordigen ongeveer 40% van het primair energieverbruik in de EU. Door hetoptimaliseren van het energieconcept tijdens de ontwerpfase of de renovatie van een bouwproject, kan het primair energieverbruik drastisch gereduceerd worden. Energiemanagementsystemen (EMS) prijken dan ook bovenaan de agenda van vele bedrijven en instellingen. Meten is weten! Een EMS kan de efficiëntie in uw energieverbruik verbeteren, maar ook kosten reduceren en de uitstoot van broeikasgassen terugbrengen, wat u een direct concurrentievoordeel kan opleveren.

De infonamiddag start om 14 uur (ontvangst vanaf 13.30 uur). Deelname is gratis voor leden, niet-leden betalen 50 euro.   

Info en inschrijving: www.power-link.be 


Cursus wijn leren proeven bij Syntra West

Syntra West pakt vanaf donderdag 18 april uit met een cursus wijn leren proeven. In 6 avonden krijgt u de kennis aangereikt om voortaan passende wijn bij uw lunches of diners te vragen. Na deze cursus beschikt u over de elementaire kennis over de belangrijkste soorten wijn, hun productieproces, herkomst en druivensoorten waardoor u de link kunt leggen naar de basissmaken in de gastronomie.

De cursus wordt gegeven bij Syntra West Oostende en start op donderdag 18 april 2013 van 19u tot 22u30. Inschrijvingsgeld € 200 (vrij van BTW). Extra inbegrepen: wijnboek, alle wijnen en set van 6 degustatieglazen. Maak gebruik van de kmo portefeuille en betaal 50 % minder voor deze opleiding!

Info en inschrijven: gerda.ghesquiere@syntrawest.be of 051/26.87.50


Health City steunt goed doel met Cycling Marathon en Fitness 

Dit weekend organiseert Health City een Indoor Cycling Marathon & 24u Fitness met randactiviteiten en een afterparty ten voordele van Kom op tegen Kanker. Het evenement wordt reeds ondersteund doorTelenet Oostende, waarvan enkele spelers en staff-leden zullen deelnemen aan de spinmarathon en loopmarathon. 

Na deze marathon, die open is voor iedereen, is een etentje voorzien. Hiervan wordt ook een deel van de opbrengst aan het goede doel geschonken. Verder zijn er heel wat randactiviteiten zoals Sh’bam, Latin en de Harlem Shake. Op zondagmorgen staat een ontbijt op het programma. 

Alle opbrengsten gaan naar Kom op tegen Kanker en Opvangcentrum MPIGO De Vloedlijn in De HaanDe actie van Health City wordt georganiseerd op 13 april van 9.00 tot  en met 14 april 15.00. 

Info: www.healthcity.be, tel.: 059/80.34.70

Comments