Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsbrief‎ > ‎

Nieuwsbrief Economisch Huis, dinsdag 4 december 2012

Geplaatst 6 dec. 2012 00:45 door Ilse Snick
Vijftv filmt in de Oostendse Belle Epoquewijk


In de Belle Epoquewijk vonden vo
rige week filmopnames plaats voor het vakantieprogramma 'Weekendje Weg' van Vijftv.

Presentatrice Els Tibau werd in de wijk rondgeleid door Hilde Pierloot van het Economisch Huis. 'Deze wijk is in volle transitie met heel wat mogelijkheden voor starters en jonge gezinnen. Met deze uitzending willen we het potentieel van de Belle Epoquewijk tonen aan het grote publiek', verduidelijkte Hilde Pierloot voor de camera.

Els Tibau en haar cameraploeg brachten ook een bezoekje aan verschillende handelaars. Zo konden Nagelstudio Mooi!, schoonheidsinstituut l’Oiseau du Paradis, Lingerie Jolie, Interieurzaak Passion4Wood, geschenkzaak Merkwaardig, huwelijksfotografe Weddings by Lily, Avenue Beach Hotel en Restaurant Le Basque hun zaak in de spotlights plaatsen.

De reportage wordt uitgezonden vanaf 9 december, dit drie keer per dag gedurende een hele week. Op de site van Vijftv zal je de reportage nog tot mei kunnen bekijken.Maak kans op de gratis blower-door test

Het uitvoeren van een blower-door test is voorlopig nog weinig gekend en toegepast in industrieel verwarmde ruimtes en kantoren. Via deze test kunnen problemen met de isolatie en luchtdichtheid van gebouwen aan het licht gebracht worden om op deze manier structureel energie te besparen bij het verwarmen van de gebouwen.

Heeft u recent een nieuw kantoorgebouw laten bouwen of laten renoveren? Stel u dan vandaag nog kandidaat bij de POM West-Vlaanderen voor één van de gratis blower-door testen door uw (nieuw)bouwproject kort aan voor te stellen. Misschien kunt u met deze officiële test het E-peil van uw kantoorgebouw met nog enkele punten laten zakken.

Info : peter.clauwaert@pomwvl.beInvesteer in Tax Shelter en bespaar belastingen

Bent u bezig met de afsluiting van het boekjaar en ziet het er naar uit dat u veel belastingen zal moeten betalen? Bij Casa Kafka Pictures kunt u via de Tax Shelter in een gunstig klimaat investeren in een Vlaamse film, waardoor u kan genieten van een fiscale vrijstelling. Zo kunt u de succesvolle ontwikkeling van het Vlaamse filmlandschap verder steunen én geld besparen.

Casa Kafka Pictures is een onafhankelijke Tax Shelter intermediair die instaat voor de goede opvolging van uw Tax Shelter investering. Dankzij deze fiscale overheidsmaatregel kunt u belastingen besparen tot op de helft van uw belastbare gereserveerde winst. 150% van uw investeringsbedrag wordt namelijk fiscaal vrijgesteld en dit tot maximum 50% van uw winst. Op jaarbasis levert dit een gegarandeerd minimum rendement van 4,52 % netto op uw totale investering.

Dankzij een Tax Shelter investering geniet uw vennootschap daarnaast van mooie fiscale effecten op de balans en op het beheer van de voorafbetalingen belastingen. Bij de sluiting van het boekjaar wordt er een verhoogde reserve gecreëerd, in vergelijking met niet-gebruik van het fiscaal voordeel. Zo bereikt u tot een toename van het eigen vermogen, de optimalisatie van de notionele intresten en de uitbetaling van een hoger dividend.

Door de vermindering van de belastingen op het lopende boekjaar kan uw vennootschap ook bepaalde voorafbetalingen verminderen of zelfs elimineren. U kunt een vermeerdering van belastingen vermijden en genieten van een positief effect op de cashflow.

Tax Shelter intermediair Casa Kafka Pictures heeft een uitgelezen Vlaams/ Belgisch profiel. CEO Isabelle Molhant heeft haar wortels in Oostende en kiest niet zelden voor films die een link hebben met West-Vlaanderen. Bovendien is Casa Kafka Pictures ook partner van Filmfestival Oostende.

Info: www.casakafka.be, cd@casakafka.be of 02/730.44.04.


Wateraudit helpt bedrijven besparen op waterkosten

Het Vlaams Kenniscentrum Water (Vlakwa) en de POM West-Vlaanderen onderstrepen het belang van wateraudits. Heeft u als bedrijf te weinig tijd en expertise en veel watergebruik dan kan een wateraudit u wellicht kosten besparen.

Het beschikken over voldoende water van een goede kwaliteit en tegen een redelijke prijs, is een hoofdbekommernis voor heel wat bedrijven. Met de huidige evolutie van een stijgende waterprijs en steeds strengere lozingsnormen blijkt het echter voor heel wat kmo’s geen evidentie meer om hierin een evenwicht te bewaren. Bijvoorbeeld het zuiniger omgaan met water door het aanpassen van productieprocessen en/of het inzetten van (goedkopere) waterbronnen kan echter in veel gevallen een oplossing bieden en de waterkosten voor bedrijven terugdringen. Om de best geschikte oplossing voor een bedrijf te detecteren, kan een wateraudit een zeer geschikt instrument zijn. De wateraudit kan gesubsidieerd worden via de kmo-portefeuille.

De POM West-Vlaanderen beschikt voor  West-Vlaamse bedrijven sectoraal of territoriaal over een beperkte waterscan om na te gaan of er potentieel is om het waterbeheer te optimaliseren. Na deze scan weet u welke maatregelen direct kunnen worden uitgevoerd en welke verder onderzoek vereisen.

Info: http://pomwvl.be/gratis-waterscan.Infosessie voor startende ondernemers

Unizo organiseert op donderdag 13 december een infosessie ‘starten met een eigen zaak’, voor iedereen die plannen heeft om een eigen zaak te beginnen. Deze infosessie start om 19.30 uur bij Syntra West in Oostende. Deelnemen is gratis.

Info en inschrijvingen: 059/55.19.19 of laurian.verbiest@unizo.be

Comments