Economisch nieuws‎ > ‎Nieuwsbrief‎ > ‎

Nieuwsbrief Economisch Huis, dinsdag 15 mei 2012

Geplaatst 15 mei 2012 07:42 door Nathalie De Weerdt
Ontdek Oostende@work op werkgeversavond

Oostende@work en de VDAB nodigen werkgevers graag uit voor een informatieve avond op maandag 4 juni om 20 u in het Economisch Huis, Graaf De Smet de Naeyerlaan 4 in Oostende. Op deze avond krijg je oplossingen aangereikt voor allerlei issues zoals het vinden van geschikt personeel. Aanwezigen krijgen ook informatie over hoe het aanwerven van werknemers niet altijd duur hoeft te zijn.

Minister van Economie Johan Vande Lanotte leidt de avond in terwijl Monica De Coninck, minister van Werk, toelichting geeft over het federale werkgelegenheidsbeleid. Vervolgens  zullen verschillende specialisten uitleggen hoe je op de diverse premies van de Vlaamse en federale regering een beroep kan doen om de loonkosten te drukken.

Na de infosessie is er nog een netwerkmoment voorzien.
Inschrijven kan via deze link: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dF95VVNoSE9rSFlEVHcxZVRIQkRHN2c6MQ


Breng uw visie naar Streekpact 2013-2020

Ondernemers en leden van belangenorganisaties die hun ideeën voor de regio Oostendewerkbaar willen zien in het nieuwe Streekpact 2013-2020, kunnen contact opnemen met Resoc Oostende. 
Iedereen die een strategie en visie heeft met betrekking tot de socio-economische toekomst van de regio, kan bij Ann.Vanassche@west-vlaanderen.be terecht. Zo kunt u op individueel niveau aangeven wat belangrijk is voor de eigen organisatie en werkingsdomein.

 
Gespreksavond voor handelaars en ondernemers 

Het Economisch Huis wil samen met het stadsbestuur een aantal acties ondernemen om het handelsapparaat meer elan te geven. Omdat de heraanleg van straten en publiek domein  reeds grotendeels is afgerond, is het tijd om te werken aan het imago en de identiteit van de verschillende commerciële zones van de stad.

Voor de handelaars en ondernemers die gevestigd zijn in de commerciële a-kern is er op woensdag 16 mei een gespreksavond bij Denk!, Vaartstraat 13 Oostende. De handelaars uitMariakerke en Raversijde kunnen op maandag 21 mei op hetzelfde adres de gespreksavond bijwonen. Het doel van dit gesprek is om naar uw bedenkingen, voorstellen en ervaringen te luisteren en hieruit wordt dan een actieplan opgesteld.

Vragen en info: Hilde.pierloot@oostendewerkt.be of 0477/80.72.25.

Zie je toekomst aan zee

Kinderen tussen 10 en 14 jaar uit scholen van West-Vlaanderen kunnen binnenkort deelnemen aan een rondrit waar ze kennismaken met regio-specifiek onderwijs en de verschillende studierichtingen
Oostende heeft heel wat exclusiviteit in huis zoals het Maritiem Instituut Mercator, het Vlaams Luchtvaaropleidingscentrum, het Greenbridge Energy Centre,  de Hotelschool en het uitgebreide aanbod aan zorgonderwijs. Ook het nog op te richten Bouwexpertisecentrum behoort tot het gevarieerde aanbod qua onderwijs.
Met het project “Toekomst aan zee” wil RESOC Oostende een brug bouwen tussen de leerlingen van het lager en secundair onderwijs en de verschillende beroepssectoren in Oostende. Er worden activiteiten georganiseerd aan de kust, waarbij de leerlingen dichter bij de gekozen sector gebracht worden.
 

Info en inschrijvingen: resoc.oostende@westvlaanderen.be (voor 24 mei).


Toerisme Oostende pakt uit Proeven Pocket voor restaurants

In het voorjaar lanceerde Toerisme Oostende vzw reeds vier handige toeristische pockets met alle informatie over de Stad aan Zee. De reeks wordt nu uitgebreid met een Proeven Pocket. Alle Oostendse restaurants kunnen intekenen op een advertentie aan een democratisch tarief. Het restaurant wordt bijkomend gedurende twee jaar gratis vermeld op de website van Visit Oostende.
De afzonderlijke pockets “Doen”, “Overnachten” en de “Op weg” pocket met praktische info zijn gratis verkrijgbaar bij Toerisme Oostende vzw. Daarnaast is er ook een algemene pocket om Oostende in de kijker te zetten op beurzen.

Inschrijven kan online via: http://www.visitoostende.be/proeven


WinWin koppelt bedrijven aan verenigingen

WinWin is een evenement waarop bedrijven en verenigingen tot een match van vraag en aanbod proberen te komen. Aan deze match komt geen geld te pas en het is wederkerig.
Bijvoorbeeld: een sportclub zoekt een ruimte om Zumbalessen te geven. Een bedrijf stelt een lokaal ter beschikking en krijgt voor elke werknemer een gratis tienbeurtenkaart. Dankzij de WinWinbeurs kun je niet alleen voordeel halen uit de match zelf, maar ook netwerken en contacten leggen. Daarnaast is het een kans om je maatschappelijke betrokkenheid te tonen en zo je bedrijf positief in de kijker te plaatsen.

Interesse: bel 059/56.20.40 of via winwin@oostende.be.

De WinWinbeurs vindt plaats op donderdag 20 september 2012 in Duin en Zee (Fortstraat 128,8400 Oostende) van 19 tot 21 uur.

Meer info:  www.oostende.be/winwin.


Summerschool Oostende: 3-daagse voor starter in de welness-sector

Deskundig advies nodig over hoe starten in de wellness sector? Van 4 tot 6 juli 2012 krijg je de kans om na te denken over je ondernemerscapaciteiten, ondernemersidee en businessplan. 

Experts, topsprekers en trendwatchers staan ter beschikking om jouw businessplan te optimaliseren of jouw idee verder uit te werken. Naast het inhoudelijke is er eveneens voldoende ruimte voor netwerking en ontspanning.  

Summerschool Oostende behandelt de sectoren wellness, voeding en toerisme.

Info: www.ocwest.be


Comments